Friss hírek

A Prodrive az új Concorde Egyezményre vár

A mezőny leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive egészen addig nem nyilatkozik jövőbeli terveiről, míg a Forma-1 vezetői nem véglegesítik a 2008-tól életbe lépő új Concorde Egyezményt, értesült az Autosport magazin.

A mezőny leendő tizenkettedik csapata, a Prodrive egészen addig nem nyilatkozik jövőbeli terveiről, míg a Forma-1 vezetői nem véglegesítik a 2008-tól életbe lépő új Concorde Egyezményt, értesült az Autosport magazin.

A csapat vezetője, David Richards korábban bízott benne, hogy már nyáron bejelentést tehet a Prodrive jövőbeli terveiről, ám mivel még nem került véglegesítésre az új Concorde Egyezmény, nem tud, és nem is akar lépni.

Az új egyezmény ugyanis részletes leírást tartalmaz arról, milyen fizetési kötelezettségei lesznek a csapatoknak, illetve arra is kitér, hogy a kereskedelmi karosszériákkal futó alakulatok mely bevételekből részesülnek. Éppen ezért, míg ki nem derülnek a pontos részletek, Richards nem tudja aláírni a szerződéseket.

Hirdetés
 

“Nem tűntünk el, de még rengeteg minden nem tiszta az új Concorde Egyezmény körül” – mondta Richards az Autosportnak. “Ez egy nagyon fontos kérdés, mely még megoldatlan. A többi dolog teljesen tiszta.”

A csapatok és a Forma-1 vezetői közti tárgyalások folyamatosan zajlanak, hogy mielőbb véglegesítésre kerülhessen az új egyezmény. Azonban a pénzelosztáson még vitatkoznak, és egyelőre az sem tiszta, ki minősül konstruktőrnek.

Annak ellenére, hogy egyes hírek szerint Max Mosley felajánlotta a csapatoknak a hétvégén, hogy használhatják még egy évig a jelenlegi egyezményt – ezzel időt nyerve, a csapatvezetők minden erejükkel azon vannak, hogy mielőbb tető alá hozzák az új egyezséget.

Azonban ez akár télig is elhúzódhat, így nem kizárt, hogy a Prodrive csak az év végén tesz bejelentést. Arra a kérdésre, hogy készen áll-e addig várni a bejelentéssel, Richards a következőket mondta: “Nem tudom. Sokan azt gondolják, köztük a fejesek is, hogy már hamarosan megszületik az egyezség.”

Megbízható források szerint a Prodrive már aláírta partneri szerződését a McLaren istállóval, amelytől karosszériákat, illetve motorokat kap majd a 2008-as idényben. Richards azonban nem kívánta kommentálni a spekulációkat.

“Nem kommentálok semmit. Azt sem, ami már biztos, és azt sem, ami még nem. Jelenleg csakis arra koncentrálok, hogy minél hamarabb véglegesítésre kerüljön az új Concorde Egyezmény” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!