Friss hírek

A Prodrive elhalasztja Forma-1-es debütálását

A Prodrive vezetése tisztában van azzal, hogy esélye sincs bekerülni a Forma-1-be 2008-ban, ugyanis továbbra sem tisztázódott a vásárolt karosszériák kérdése, és minden bizonnyal minden marad a régiben.

A Prodrive vezetése tisztában van azzal, hogy esélye sincs bekerülni a Forma-1-be 2008-ban, ugyanis továbbra sem tisztázódott a vásárolt karosszériák kérdése, és minden bizonnyal minden marad a régiben.

A branbury-i bázisú alakulat azt tervezte, hogy a 2008-as idényt a McLaren-Mercedes istállótól vásárolt autókkal kezdi meg, azonban reményei már akkor elszálltak, mikor a Williams vezetése bíróságra vitte az ügyet, mondván egyelőre tiltott a karosszériák adás-vétele a Forma-1-ben.

Mivel az ügy tisztázása még várat magára, és a csapatok egyelőre nem írták alá az új Concorde Egyezményt, a Prodrive vezetősége bevallotta, reális esélyük már nincsen a jövő évi debütálásra.

A csapat mai nap kiadott közleményében bejelentette, továbbra is keresi a lehetőséget, miként tudna bekerülni a Forma-1-be, ám annak az esélye, hogy már a jövő évben rajthoz állhat a királykategóriában, minimálisra csökkent.

“A Prodrive mindig is elkötelezett volt a Forma-1 iránt, és mindvégig hangoztatta, vásárolt autóval szeretne indulni első évében” – állt a közleményben. “Mindenki tudja, hogy mi volt a csapat elképzelése, és erre is alapozta üzleti modelljét. Az elmúlt tizennyolc hónapban rengeteg energiát fektettünk arra, hogy beszállítói szerződést kössünk a McLaren Mercedes istállóval, valamint megtaláljuk szponzorainkat.”

“Nagyon szomorú dolog, hogy az utolsó pillanatban indítottak jogi eljárást ellenünk, pedig már egy éve publikusak a terveink. Azzal, hogy eljárás indult ellenünk, illetve még mindig nem született egyezség az új Concorde Egyezmény ügyében, ami megváltoztatta volna a vásárolt karosszériákra vonatkozó szabályokat, minden esélyünk elszállt, így jövőre biztosan nem állhatunk rajthoz a Forma-1-ben.”

“Azonban továbbra is elkötelezettek vagyunk a Forma-1 iránt, és bízunk benne, hogy a közeljövőben egyezség születhet az FIA, a FOM, és a csapatok vezetői között, és végre aláírásra kerülhet az új Concorde Egyezmény. Mihelyst megszületik az egyezség, olyan pozícióba kerülünk, hogy átgondolhatjuk jövőbeli terveinket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!