A Racing Point elutasítja a Renault vádjait

Lance Stroll, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
„Téves értelmezésen és rossz tájékozódáson” alapul a Renault Forma-1-es csapatának óvása, melyet a francia istálló a Racing Point autó ellen nyújtott be a vasárnapi Stájer Nagydíj után.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Renault panaszt tett a Racing Point csapata ellen, melynek 2020-as versenyautója kísértetiesen hasonlít a Mercedes tavalyi, világbajnok versenygépére.

A Renault állítása szerint a Mercedes koncepciójának másolásával a Racing Point azt a szabályt is megszegte, miszerint „egy tervezés kiszervezése során az a bizonyos harmadik fél nem lehet versenytárs, vagy pedig olyan fél, mely közvetetett vagy közvetlen módon listázott alkatrészeket tervez bármely résztvevő számára”.

A Renault óvását a versenybíróság megvizsgálta, és végül elfogadhatónak találta, az ügy tehát ennek megfelelően folytatódik, méghozzá a Renault, a Racing Point és a Mercedes technikai szakembereinek bevonásával.

A stewardok emellett arra utasították a Mercedes Forma-1-es csapatát, hogy bocsássák rendelkezésükre a tavalyi idényben használt első- és hátsó fékcsatornáik tervrajzait.

A történtek után a Racing Point csapata is közleményt adott ki – ebben azt írják, téves értelmezésen és rossz tájékozódáson alapszik a Renault óvása.

„A BWT Racing Point F1 Team rendkívül csalódott, hogy a Stájer Nagydíjon elért eredményeit megkérdőjelezték egy téves értelmezésen és rossz tájékozódáson alapuló óváson” – áll a kommünikében.

„A jogellenességre vonatkozó minden véleményt határozottan visszautasítunk, a csapat pedig minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a tényekre vonatkozó szabályokat megfelelően alkalmazzák.”

Az istálló hangsúlyozza, a 2020-as autó tervezése során folyamatosan informálták az FIA-t.

„Az idény megelőzően a csapat együttműködött az FIA-val és kielégítően megválaszolta az RP20-as versenyautó tervezésével kapcsolatos valamennyi kérdést.”

„A csapat biztos abban, hogy a tiltakozást végül elutasítják.”

Amennyiben az FIA vizsgálata mégis arra az eredményre jut, hogy a Racing Point autói nem szabályosan vettek részt a világbajnokság eddigi versenyein, eredményeket törölhetnek, és pontokat vehetnek el az istállótól.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS