Friss hírek

A Racing Point is fellebbez az FIA ítélete ellen

Fellebbezni kíván a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntése ellen a Racing Point Forma-1-es csapata. Az istállót pénteken megbüntették a másolási ügyben.

A Racing Point 400 ezer eurós pénzbírságot kapott, valamint 15 pontot levontak a csapattól azért, amiért idei, RP20-as autójukon azokat a fékcsatornákat használják, amit még a Mercedes tervezett tavalyi, W10-es modelljéhez.

Péntek este aztán kiderült, négy rivális istálló, a Ferrari, a McLaren, a Renault és a Williams fellebbez a döntés ellen, szerintük ugyanis túl enyhe büntetést kapott a Racing Point, mely ráadásul tovább használhatja a szóban forgó alkatrészeket.

Szombaton aztán kiderült, a Racing Point is megfellebbezi a döntést, ők azonban természetesen szeretnék, ha törölnék büntetésüket, álláspontjuk szerint ugyanis semmi szabálytalant nem követtek el.

„Kiábrándító az egész” – mondta Otmar Szafnauer csapatfőnök. „Úgy véltük, végig a szabályoknak megfelelően jártunk el, és semmi rosszat nem tettünk. Márciusban még az FIA-t is meghívtuk a gyárba, akik megnéztek mindent, amit csináltunk.”

„Aztán írtak is nekünk, hogy mindennel elégedettek. Szóval kiábrándító.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!