Friss hírek

A Racing Point is visszavonta fellebbezését saját másolási ügyében

Sergio Perez, Racing Point RP20, leads Daniel Ricciardo, Renault R.S.20, in the pit lane
Visszavonta büntetése elleni fellebbezését a Racing Point Forma-1-es csapata – a silverstone-i istálló közleményében azt írja, örül annak, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tisztázta a listázott és a nem listázott alkatrészekre vonatkozó szabályokat.

A Racing Point csapatát még nyáron sújtották 400 ezer eurós pénzbírsággal, valamint 15 világbajnoki pont levonásával, miután a Renault óvást nyújtott be a csapat ellen, a szövetség pedig megállapította, hogy a csapat idei autójának tervezéséhez a Mercedes tavalyi autójának fékcsatorna-terveit is felhasználták.

A Racing Point enyhítésért, míg több rivális csapat súlyosbításért fellebbezett – közülük már csak a Ferrari tartja magát, a Renault és a McLaren visszavonulót fújt.

Az Olasz Nagydíj vasárnapi versenye előtt a Racing Point is bejelentette, ők is visszavonták fellebbezési szándékukat. Indoklásukban azt írják, üdvözlik, hogy a csapatok megállapodtak a kérdésben, az FIA pedig tisztázta, hogy mit szabad és mit nem a listázott és nem listázott alkatrészekkel kapcsolatban.

A Ferraritól egyelőre még nem érkezett tájékoztatás azzal kapcsolatban, hogy ők visszavonják-e a fellebbezésüket: Mattia Binotto csapatfőnök még pénteken azt mondta, ha megbizonyosodnak arról, hogy az FIA biztosítja, hogy a jövőben nem fordulnak elő hasonló másolási ügyek az F1-ben, készek lemondani a fellebbezés jogáról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!