A Racing Point jelezte, enyhítésért fellebbez - F1VILÁG.HU

A Racing Point jelezte, enyhítésért fellebbez

HIRDETÉS
Miközben több rivális csapat súlyosbításért, a Racing Point enyhítésért fellebbez azt követően, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénzbírsággal és pontlevonással sújtotta az istállót a másolási ügyben.
Nico Hülkenberg, Racing Point RP20, leads Lance Stroll, Racing Point RP20

A silverstone-i csapat 400 ezer eurós pénzbírságot kapott, és 15 világbajnoki pontot levontak tőlük azért, mert idei, RP20-as versenyautójuk tervezésekor felhasználták a Mercedes W10-es autójának fékcsatorna-terveit.

A döntés értelmében az istálló továbbra is használhatja a szóban forgó alkatrészeket, ami miatt a Ferrari és a Renault is fellebbez a döntés ellen – szerintük ugyanis nem megfelelő büntetést kapott a Racing Point.

Az érintett istálló viszont tartja magát ahhoz, semmiféle szabályt nem szegett meg, nemrég pedig arról tájékoztatta az FIA-t, fellebbez az ügyben – ennek megfelelően pedig az a Nemzetközi Fellebviteli Bíróságon folytatódik.

A Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll még vasárnap adott ki dühös hangvételű közleményt, melyben leszögezte, besározták csapata nevét, és ezt nem fogja annyiban hagyni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!