A Racing Point megrovást kapott, a Ferrari fellebbez - F1VILÁG.HU

A Racing Point megrovást kapott, a Ferrari fellebbez

HIRDETÉS
A Racing Point a Belga Nagydíjat követően megrovásban részesült a kérdéses fékcsatorna használata miatt – a Ferrari fellebbez a döntés ellen.
Lance Stroll, Racing Point RP20, leads Charles Leclerc, Ferrari SF1000

A Renault még a Stájer Nagydíjat követően nyújtott be óvást a Racing Point autóinak fékcsatornái ellen, amelyeket a Mercedes tavalyi versenygépének tervei alapján készítettek. Az FIA helyt adott a Renault óvásának, és a pénzbüntetést, valamint a 15 pontnyi levonást követően a csapat következetesen megrovást kapott az elmúlt versenyeken. A Belga Nagydíjat követően is így történt. 

A Renault és a Ferrari korábban bejelentette, a büntetések ellen fellebbez, azonban a Renault korábban visszavonta szándékát, így a Ferrari egyedül maradt ebben a kérdésben. 

A versenybírák tájékoztatása szerint a Racing Point megerősítette, hogy ezen a versenyhétvégén is ugyanazt a fékcsatornát használták, mint az előző 5 nagydíjon, ezért megrovásban részesültek. 

A Ferrari értesítette a Belga Nagydíj stewardjait, hogy ezúttal is fellebbezni kíván a Racing Point megrovásának ügyében – erre 96 óra áll rendelkezésükre. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!