Orosz Nagydíj

A Racing Point megrovást kapott, a Ferrari fellebbez

Lance Stroll, Racing Point RP20, leads Charles Leclerc, Ferrari SF1000
Fotó: Racing Point
A Racing Point a Belga Nagydíjat követően megrovásban részesült a kérdéses fékcsatorna használata miatt – a Ferrari fellebbez a döntés ellen.

A Renault még a Stájer Nagydíjat követően nyújtott be óvást a Racing Point autóinak fékcsatornái ellen, amelyeket a Mercedes tavalyi versenygépének tervei alapján készítettek. Az FIA helyt adott a Renault óvásának, és a pénzbüntetést, valamint a 15 pontnyi levonást követően a csapat következetesen megrovást kapott az elmúlt versenyeken. A Belga Nagydíjat követően is így történt. 

A Renault és a Ferrari korábban bejelentette, a büntetések ellen fellebbez, azonban a Renault korábban visszavonta szándékát, így a Ferrari egyedül maradt ebben a kérdésben. 

A versenybírák tájékoztatása szerint a Racing Point megerősítette, hogy ezen a versenyhétvégén is ugyanazt a fékcsatornát használták, mint az előző 5 nagydíjon, ezért megrovásban részesültek. 

A Ferrari értesítette a Belga Nagydíj stewardjait, hogy ezúttal is fellebbezni kíván a Racing Point megrovásának ügyében – erre 96 óra áll rendelkezésükre. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS