A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Racing Point reméli, Spanyolországban már autóba ülhet Perez

A Racing Point csapatát irányító Otmar Szafnauer azt reméli, Sergio Perez a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon már újra Forma-1-es versenyautóba ülhet.

Pénteken derült ki, a mexikói versenyző a hétvégén esedékes 70. évforduló Nagydíján sem állhat rajthoz, koronavírus-tesztje ugyanis ismét pozitív lett.

Perez helyett így újra Nico Hülkenberg vezeti a Racing Point egyik autóját.

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Spanyolországba látogat, az Európai Unióból pedig bárki beutazhat az országba, feltéve, hogy nem mutatja a koronavírus tüneteit, illetve nem gyanakszik arra, hogy koronavírussal fertőződött.

Azt egyelőre nem tudni, hogy újabb pozitív tesztje miatt 10 napos karantén vár-e Perezre az Egyesült Királyságban, Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke viszont reméli, a mexikói rajthoz állhat majd a katalán futamon.

„Nagyon remélem. Jól érzi magát, tünetmentes volt szinte végig. Egyetlen napig fájt a feje, de az lehet bármitől. Reméljük, hogy mihamarabb visszakapjuk őt” – mondta a szakember.

„Nem ideális a helyzet. Checo jól ismeri ezt az autót és a csapatunkat is, nagyszerű versenyző, és az időmérőkön is remekel. A lehető legtöbbet tettük meg azzal, hogy Nicót hívtuk fel, akit jól ismerünk, és aki jól ismer minket. De mégse ugyanaz, mintha a saját versenyződ ülne az autóban.”

„De ilyen időket élünk most. Sergio tesztje pozitív lett, és óvintézkedéseket kellett tennünk, amiket előír a saját szabályzatunk. Eleget teszünk ennek, és követjük a brit egészségügyi hatóságok iránymutatásait.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!