A Racing Point számításba veszi Perez lojalitását, amikor dönt Vettelről - F1VILÁG.HU

A Racing Point számításba veszi Perez lojalitását, amikor dönt Vettelről

HIRDETÉS
Sergio Perez szerepe a Racing Point Forma-1-es csapatának megmentésében, illetve a csapat iránti elkötelezettsége is sokat nyom majd a latba akkor, amikor az istálló dönteni fog arról, hogy leszerződteti-e Sebastian Vettelt a 2021-es szezonra.
Sergio Perez, Racing Point

Bár a Racing Point részéről igyekeznek diplomatikusan fogalmazni a jövő évi felállással kapcsolatban, nem titok, hogy a csapat egyeztetéseket folytat a Ferraritól év végén távozni kényszerülő Sebastian Vettellel.

A német szerződtetése viszont csak úgy lenne lehetséges, ha menesztik Sergio Perezt, aki 2018-ban kulcsszerepet vállalat abban, hogy az akkor Force India néven szereplő csapat felszámolás alá kerüljön, ezáltal pedig új befektetőket találjon. Az istállót végül Lawrence Stroll vásárolta fel.

Perez tavaly 2022 végéig kötelezte el magát a silverstone-i istállónál, habár olyan csapatoknál is volt potenciális üresedés, mint a Mercedes és a Ferrari.

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer azt mondja, nem született még döntés, ugyanakkor Magyarországon maga Vettel ismerte el, „laza egyeztetéseket” folytat a csapattal.

Amikor Szafnauert a Motorsport.com munkatársa arról kérdezte, Perez lojalitása, illetve a csapat megmentésében vállalt szerepe tényező lesz-e akkor, amikor az esetleges leváltásáról döntenek majd, a szakember így felelt: „Szerintem maga a tény, hogy aláírt szerződése van, az lesz döntő tényező, eszerint tehát megtartjuk őt.”

„De tudom, mire akarnak kilyukadni, Sergio pedig lojális volt hozzánk. Hosszú ideje itt van már. Nagyszerű versenyző, remekül együtt dolgozik a csapattal és Lance-szel is, és segíti is Lance-t. Szóval biztos vagyok benne, hogy ezek a tényezők számítanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!