Friss hírek

A rajtbaki után változtattak Bottas kormányán

Változtattak Valtteri Bottas versenyautójának kormánykerekén, hogy a hétvégi Brit Nagydíj rajtjánál már ne zavarják meg őt a fordulatszámot jelző fények.

A finn versenyző a legutóbbi, magyarországi versenyen elrontotta a rajtot, a futam után pedig elismerte, a kormányán lévő fények zavarták meg.

Bottas a Motorsport.com című lap kérdésére elárulta, a fordulatszámot jelző fények aludtak el, amikor nem számított rá.

„Nagyon jó elemzéseket végeztünk el a rajttal kapcsolatban. Én mindig megteszem, de most még inkább a történtek után” – fogalmazott a finn pilóta.

„Egyszerűen a fordulatszámot jelző fények villantak fel a kijelzőn. Szóval igen, változtattunk, hogy ne forduljon elő újra, és ne zavarjon meg ismét, az ugyanis hasonló hibákhoz vezethet. Úgyhogy változtattunk, hogy ne történjen meg még egyszer.”

Bottas egyébként beszélt arról is, nem ez volt az egyetlen problémája a szezon első versenyein: a hungaroringi időmérőn túl sok üzemanyaggal körözött, Ausztriában pedig nem megfelelő hasmagasságot állítottak be.

„Az üzemanyaggal kapcsolatos hiba is a múlt heti elemzésünk része volt. Probléma volt az üzemanyagtöltő rendszerrel, szóval két kilóval, vagy egy kicsivel többel több volt az autóban az időmérőn.”

„Azt hiszem, azt mondták, 8 századot jelentett körönként, szóval a Q1 után ez hátráltatott. De biztos vagyok abban, hogy a csapat reagált, és tanultunk belőle. Szóval remélhetőleg nem ismétlődik meg. Nme ideális, amikor milliszekundumokról kell beszélnünk egy időmérőn.”

Az Ausztriában tapasztalt problémákról Bottas azt mondta: „Talán a második versenyen volt. Pár milliméterről beszélünk, emberi mulasztás volt, ennyi. Nem gondolom, hogy masszív különbséget jelentett. Az esőben talán többet számít, mint egy versenyen, mindenesetre nem gondolom, hogy olyan nagy probléma lett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!