Eifel Nagydíj
Silver Arrows return to racing with renewed purpose. Lewis Hamilton's F1 car.
Fotó: Mercedes
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A rasszizmus ellen: Teljesen feketék lesznek a Mercedes F1-es autói idén!

A rasszizmus elleni harc, illetve az egyenlőség jegyében teljesen fekete fényezéssel áll rajthoz a 2020-as Forma-1-es szezonban a Mercedes csapata!

A 2020-as világbajnoki sorozat az előttünk álló hétvégén rajtol el Ausztriában: eddig 8 európai verseny időpontját jelentették be, a bajnokság azonban a tervek szerint ősszel Ázsiában, Amerikában és a Közel-Keleten folytatódik.

A Black Lives Matter-mozgalom jegyében a Forma-1 nemrég jelentette be, az egyenlőséget és a rasszizmus elleni harcot hirdetve új kampányt indít, hétfőn pedig a Mercedes csapata tett bejelentést: a világbajnok istálló a 2020-as idényben teljesen fekete fényezésű autókkal áll rajthoz a Forma-1-ben!

A Mercedes a kiadott kommünikében azt írja, „büszke értékeire és kultúráira”, ugyanakkor fel kell ismerniük azt, hogy a vállalat munkavállalóinak mindössze 3 százaléka tartozik kisebbségi etnikai csoportba, és mindössze 12 százalékuk nő, a „sokszínűség hiánya miatt pedig új megközelítésekre lesz szükségük”.

„Úgy döntöttünk, hogy 2020-ban egy teljesen fekete alapú fényezéssel versenyzünk, ez egyfajta nyilvános ígéret csapatunk sokféleségének javítására vonatkozóan. És egyértelmű kinyilatkoztatása annak, hogy kiállunk a rasszizmus és diszkrimináció minden formája ellen!”

A csapat autóira az ’End Racism’, vagyis ’Elég a rasszizmusból’ felirat is felkerül majd, mint ahogy az F1 kampányának hashtagje, a #WeRaceAsOne, azaz #EgykéntVersenyzünk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

A rasszizmus ellen: Teljesen feketék lesznek a Mercedes F1-es autói idén!
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!