Friss hírek

A Red Bull a futamgyőzelemre hajt 2009-ben

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner úgy gondolja, vadonatúj versenygépükkel minden esélyük meglesz arra, hogy felvegyék a harcot ellenfeleikkel, és megszerezzék első futamgyőzelmüket a Forma-1-ben.

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner úgy gondolja, vadonatúj versenygépükkel minden esélyük meglesz arra, hogy felvegyék a harcot ellenfeleikkel, és megszerezzék első futamgyőzelmüket a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyárosok hétfőn mutatták be vadonatúj versenygépüket, az RB5-ös kódszámmal ellátott modellt, melytől a vezetőség komoly sikereket vár az idei évben.

A Red Bull vezetője, Christian Horner egyértelműen kijelentette, elsődleges céljuk, hogy megismételjék fiókcsapatuk tavalyi sikerét, és megszerezzék első futamgyőzelmüket a királykategóriában.

“Előnyt jelenthet számunkra a csapat stabilitása, hiszen az összes magasabb beosztásban dolgozó szakemberünk a technikai csoportban már legalább két éve velünk van” – mondta Horner.

“Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ők tervezték azt az autót, amely győzelmet aratott 2008-ban, Sebastian Vettellel és a Scuderia Toro Rossóval. Nincs okom arra, hogy azt gondoljam, ne tudnánk ezt megismételni az új szabályokkal, amik szinte egy teljesen új formulát alkotnak. Érdekes lesz látni, a csapatok miként értelmezik az új regulákat.”

“Biztos vagyok abban, hogy a szezon korai szakaszában sokkal nagyobbak lesznek a különbségek az egyes csapatok között, mint az elmúlt években voltak” – folytatta Horner, aki szerint a nagycsapatokkal ellentétben, a költségcsökkentő intézkedések a Red Bull malmára hajthatják a vizet.

“A 2009-es szezonhoz közeledve, a csapat jó pozícióban van ahhoz, hogy kihasználja a szabályváltozásokat, nem csak a technikai regulákat, melyek már jó ideje ismertek, hanem azokat is, amikről az FIA és a FOTA döntött még tavaly decemberben.”

“A Red Bull Racing és a Red Bull Technology számára nem jelentett extra nyomást a munkaerő, így nem okozott nehézséget számunkra az új szabályokra való áttérés, és úgy érezzük, jó formában vagyunk.”

“Már évekkel ezelőtt gondoltunk a költségcsökkentésre, így az idei évben életbe lépő szabályok nem jelentenek különösebb hátrányt számunkra, és lehetővé teszik, hogy közelebb kerülhessünk ellenfeleinkhez” – tette hozzá a csapatfőnök.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!