Friss hírek

A Red Bull a győzelmet is beáldozta volna Hollandiában

Készen állt volna feláldozni a győzelmet a múlt hétvégi Holland Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapata annak érdekében, hogy Max Verstappen Lewis Hamilton előtt érjen célba Zandvoortban.

Az osztrák istálló végül magabiztos győzelmet szerzett vasárnap, ám nem volt egyszerű dolga, a Mercedes ugyanis két pilótával, és két eltérő taktikával igyekezett Verstappen elé kerülni.

Hamiltont egy agresszív kétkiállásos stratégiával küldték pályára, míg Valtteri Bottasszal kezdetben egy kerékcserével tervezett a Mercedes. A finn így egy időre az élre is tudott kerülni, és a futam egy pontján úgy tűnt, akár a győzelemre is esélyes lehet.

Verstappen azonban viszonylag simán meg tudta őt előzni a pályán, ezzel pedig eldőlt, hogy Bottas egykiállásos taktikája nem fog működni.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a verseny után elárulta, Bottasszal nem is igazán foglalkoztak a versenyek, arra összpontosítottak, hogy Hamilton előtt végezzenek.

„Mi Lewisra fókuszáltunk. Ő a legközelebbi ellenfelünk, szóval őt kellett választanunk kettejük közül, még ha ezzel a verseny elvesztését is kockáztattuk” – fogalmazott Horner.

„Fontos volt megszerezni ezeket a pontoka Lewisszal szemben.”

Horner szerint a verseny kritikus pontja az volt, amikor Verstappen könnyedén megelőzte Bottast. Ha ugyanis a holland beragad a Mercedes mögé, úgy vagy elkezdett volna működni a finn egykiállásos taktikája, vagy Hamilton elég közel tudott volna kerülni ahhoz, hogy elévágással próbálkozzon.

„Számítottunk rá, hogy a Mercedes megosztja a stratégiát, és így is lett. Két autójuk játszott, szóval agresszívek voltak Lewisszal, Valtterivel pedig sokáig elmentek.”

„Mivel a két kiállás volt a gyorsabb taktika, a kulcsfontosságú rész az volt, hogy rögtön visszaelőzzük Valtterit. Max pedig megtette. Ez sokkal kezelhetőbbé tette a verseny második részét. Ha sok kört eltöltött volna Valtteri mögött, akkor egy elévágás veszélyes lett volna ránk nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!