A Red Bull a kerékcserék királya volt Kínában - F1VILÁG.HU

A Red Bull a kerékcserék királya volt Kínában

HIRDETÉS
Nemcsak a pályán, a bokszutcában is pazar teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapata. Az energiaital-gyárosok az idei leggyorsabb kerékcserét abszolváltán Sanghajban.
SUZUKA, JAPAN - APRIL 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 makes a pitstop during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on April 07, 2024 in Suzuka, Japan. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404070223 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok már eddig is pazar formát nyújtottak a bokszkiállások során, ám úgy tűnik, a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon sikerült szintet lépniük: a Red Bull szerelői Max Verstappen versenyautóján 1,90 másodperc alatt cseréltek kereket.

Ezen kívül pedig még két, hasonlóan tökéletes kerékcserét abszolváltak, mégpedig egy dupla kiállás, azaz „double stack” keretében, amikor is Verstappen és csapattársa, Sergio Perez egyszerre érkeztek a bokszba.

A Red Bull tehát az idei évad eddigi három leggyorsabb kerékcseréjét teljesítette Sanghajban, sőt, ha a 2024-es szezon 10 leggyorsabb bokszkiállását nézzük, a világbajnok csapat kilencet a magáénak tudhat, valamennyi 2,2 másodperc alatti!

Kínában egyébként a McLaren sem nyújtott rossz teljesítményt: Lando Norris autóján 2,20 másodperc alatt cseréltek kereket, de a Visa Cash App RB is jól szerepelt, hiszen Yuki Tsunoda versenyautóját 2,24 másodperc alatt szervizelték.

A Forma-1-es jövő hétvégén folytatódik majd Miamiban.

Az idei szezon leggyorsabb kerékcseréi:

Poz.CsapatVersenyzőNagydíjIdő (mp)
1Red BullVerstappenKínai Nagydíj1.90
2Red BullPerezKínai Nagydíj2.00
3Red BullPerezKínai Nagydíj2.05
4Red BullVerstappenJapán Nagydíj2.08
5Red BullPerezAusztrál Nagydíj2.10
6Red BullPerezJapán Nagydíj2.13
7Red BullPerezJapán Nagydíj2.16
8Red BullVerstappenJapán Nagydíj2.17
9Red BullVerstappenKínai Nagydíj2.18
10FerrariLeclercAusztrál Nagydíj2.18

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!