A Red Bull a sportszerűtlen rajongókat bírálja - F1VILÁG.HU

A Red Bull a sportszerűtlen rajongókat bírálja

HIRDETÉS

Élesen bírálta a Sebastian Vettelt kifütyülő publikumot a Red Bull Racing Forma-1-es csapatát iránytó Christian Horner.


Élesen bírálta a Sebastian Vettelt kifütyülő publikumot a Red Bull Racing Forma-1-es csapatát iránytó Christian Horner.

Vettel a belgiumi és olaszországi hétvégét követően Szingapúrban sem talált legyőzőre, a díjátadó során pedig – akárcsak a közelmúltban – ismét füttykoncert fogadta a világbajnoki tabella éllovasát.

Bár Vettel a történtek után megpróbált humorosan reagálni a történtekre, mondván, az elégedetlenkedők egy busznyi csoport, mely minden helyszínre elutazik, Horner szerint egész egyszerűen sportszerűtlen, amit egyesek művelnek.

„Van egy kollektív csoport, de nagyon sportszerűtlen ez az egész, mert egyszerűen nem méltó a sporthoz, amit művelnek” – fakadt ki a szakember.

„A srác hihetetlen versenyt futott. Aminek tanúi lehettünk, hogy élete egyik legjobb versenyét teljesítette, és nem hinném, hogy sporthoz méltó az, ha egy versenyző egy ilyen teljesítmény után nem kapja meg a neki járó elismerést.”

„Ő egy nagyszerű srác. Remek humorérzéke van, és óriási szíve.”

Habár Vettel jelenlegi dominanciája is közrejátszhat a történtekben, sokak szerint a címvédő malajziai szófogadatlansága – amikor is a csapatutasítás ellenére megelőzte márkatársát, Mark Webbert, és megnyerte a futamot – verte ki a biztosítékot sokaknál. Horner szerint azonban a kifütyülésre nincs mentség.

„Nem tudom, mi miatt van, hogy őszinte legyek. Az biztos, hogy a Malajziában történtek nem segítettek, de megtörtént. Sokat beszéltek róla, és voltak bizonyos körülmények akkor is.”

„Ha van egy olyan srác, aki mondhatni sorozatos győztessé válik, mint Mohammed Ali, akkor az emberek szeretnének látni valakit, aki legyőzi őt. Ez a helyzet jelen pillanatban: az emberek arra kíváncsiak, ki fogja legyőzni Sebastiant.”

„Ha tehát továbbra is ő győz, az nem lesz túl népszerű.”

Hirdetés

Bár Vettel többször elárulta, nem zaklatják fel a történtek, Horner tisztában van azzal, az efféle reakciók egyáltalán nem segítenek.

„Persze, hogy azt mondja, hogy nem érdekli őt, de elvégre ő is ember. Ha szívből vezetsz, és ilyen reakciók fogadják a sikeredet, szerintem az nem fair. Nem hinném, hogy ezt érdemli.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!