A Red Bull abszurdnak tartja Berger vádjait

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint Mark Webber megpróbálta kiütni a versenyből bajnoki riválisait, miután megpördült a Koreai Nagydíjon.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint Mark Webber megpróbálta kiütni a versenyből bajnoki riválisait, miután megpördült a Koreai Nagydíjon.

Gerhard Berger a hét elején azzal vádolta meg az ausztrál versenyzőt, hogy szándékosan nem lépett a fékre a betonfal érintése után, ugyanis az volt a szándéka, hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton útjába kerüljön, és az legyen a vesztük, ami végül Nico Rosbergé lett, aki képtelen volt elkerülni a keresztbe álló Red Bullt, és rommá törte versenygépét.

Hirdetés
 

A Mercedes GP német versenyzője is kritizálta egyébként kollégáját mikro-blogján, ahol azt írta, hogy nem érti, Webber miért nem lépett a fékre, és miért hagyta, hogy szabadon visszacsússzon autója a pálya közepére.

Horner azonban védelmébe vette versenyzőjét, és elmondta, hogy Webber egyedüli célja az volt mindezzel, hogy megforgassa autóját, irányba álljon, és tovább folytassa a száguldást, ugyanis nem észlelte azonnal, hogy kitört autójának bal hátsó kerékfelfüggesztése, ami lehetetlenné tette volna számára a verseny folytatását.

„Ahogy az egy esetleges incidens esetében lenni szokott a Forma-1-ben, rengetegen nyilvánítják ki véleményüket anélkül, hogy tudnának a valós tényekről” – mondta a csapatvezető a Daily Telegraph-nak adott interjújában.

„Hogy teljesen világosak legyünk – Mark célja nem az volt, hogy egy másik versenyzőt kiüssön a balesete után a Koreai Nagydíjon, és egyébként is nevetséges ez a feltételezés.”

„Miután Mark érintette a falat, a televízió készülékek képernyőjén keresztül, és a telemetriai adatok alapján mindenki számára egyértelmű volt, hogy az autója súlyosan megsérült.”

„Azonban egy teljesen természetes és azonnali ösztön minden jól képzett pilótától, hogy nem adja fel, és folytatni szeretné a küzdelmet. Ilyen szörnyű körülmények között, Mark egy hirtelen döntést hozott, miszerint folytatni akarja, ahogy azt minden pilóta tenné ilyen szituációban.”

„Egyszerűen abszurdnak tartom azt a feltételezést, miszerint Mark valaha is szándékosan ki akarna ütni egy másik versenyzőt. Mark azonnal jelezte, hogy az ő hibája volt az incidens, amiért drága árat fizetett.”

Webber ezzel elvesztette vezető pozícióját a bajnokságban, és jelenleg 11 pont a lemaradása a futamgyőzelmet végül megszerző, és ezzel az élre álló Fernando Alonso mögött, két futammal a szezon vége előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!