Friss hírek

A Red Bull aggódik Vettel és a Ferrari trükkje miatt

Igazán aggasztónak tartja a Ferrari előszezoni formáját Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, aki szerint az olasz istálló remek formában várhatja a 2017-es idényt.


Igazán aggasztónak tartja a Ferrari előszezoni formáját Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, aki szerint az olasz istálló remek formában várhatja a 2017-es idényt.

A Ferrari új autója nemcsak megbízhatónak, hanem gyorsnak is mutatkozott a barcelonai teszteken, sőt, Sebastian Vettel az utolsó előtti tesztnapon szándékosan lelassított az utolsó kanyarból kijövet leggyorsabb köreiben.

Hirdetés
 

A Scuderiának tehát még bőven van tempó a tarsolyában, Helmut Marko pedig elismerte, aggódnak is amiatt, hogy a Ferrari eléjük került.

„A Ferrari nagyon erős és megbízható is” – mondta a Red Bull motorsport-tanácsadója a Servus TV-nek. „Ez a különbség tavalyhoz képest.”

„Ami aggaszt egy kissé, hogy jól ismerem Vettelt. Provokatívan elemelte a lábát a leggyorsabb köreiben a célegyenesben. Ezt bárki megmondhatja. Márpedig, ha az ember ilyet csinál, akkor óriási az önbizalma, és pontosan tudja, hogy sokkal több van az autójában.”

Marko mindazonáltal biztos benne, egyik versenyautó valós tempóját sem láthattuk még.

„Még senki sem terítette ki a lapjait. Ha 10 kg-mal több üzemanyagot cipelsz, 0,35 másodpercet veszítesz. Ráadásul a motorvezérlés beállításai is eltérőek. Ezzel akár 1 másodpercet is lehet nyerni – de az is lehet, hogy nem.”

„Szóval sötétben tapogatózunk. De ha a melbourne-i versenyt hasonló hőmérsékleti viszonyok között rendeznék, mint a teszteken a Ferrari elöl lenne, ebben biztos vagyok.”

Bár a Red Bullnak voltak gondjai a Renault-motorokkal Barcelonában, Marko nem aggódik, lesznek ugyanis újításai a francia gyártónak is – akárcsak az osztrák istállónak.

„Volt néhány buta meghibásodásunk. Ami azt illeti, mindig ugyanaz. Ezért nem tudtunk annyit fejlődni, mint terveztük. Melbourne-re viszont lesz sok új elem, amik másképp is néznek majd ki. De a festésünk ugyanaz marad!”

A Red Bull kulcsembere hozzátette, véleménye szerint Valtteri Bottas még nincs teljesen Lewis Hamilton szintjén, ez pedig lehetőséget kínálhat a riválisoknak.

„Barcelonában láthattuk, hogy Bottas még nem tudja Hamilton tempóját. Ha a Mercedes hasonló technikai dominanciával rendelkezik is, akkor sem lesz ugyanaz kettős felállás az élen. És akkor bizony a többiek beférkőzhetnek a két Mercedes-pilóta közé.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!