A Red Bull átengedheti Sainzot a Renault-nak - F1VILÁG.HU

A Red Bull átengedheti Sainzot a Renault-nak

Spanyol sajtóértesülések szerint 2017-ben a Renault csapatánál folytathatja Forma-1-es pályafutását Carlos Sainz.


Spanyol sajtóértesülések szerint 2017-ben a Renault csapatánál folytathatja Forma-1-es pályafutását Carlos Sainz.

Bár a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost nemrég úgy nyilatkozott, meggyőződése, hogy a következő idényre is megtarthatják a spanyolt, sőt, a megállapodást hamarosan be is jelenthetik, a Marca című lap a minap arról számolt be, a Red Bull és a Renault jelenleg is tárgyal Sainz sorsáról.

A spanyol lap jelentése szerint heteken belül eldőlhet, hogy Sainz a Renault-nál folytatja 2017-ben, a megállapodás pedig részét képezi annak a ténynek, hogy a Red Bull és a Toro Rosso jövőre is a francia gyártó erőforrásait használja az F1-ben.

A Marca cikkében azt írja, a Renault első embere, Frederic Vasseur Bakuban ült le tárgyalni Dr. Helmut Markóval, a Red Bull motorsport-tanácsadójával.

Marko korábban elismerte, a riválisok érdeklődnek Sainz szolgálatai iránt, akkor azonban még úgy fogalmazott, nem áll szándékukban megválni a spanyoltól.

„Szerződése van velünk. A legjobb opció, ha ugyanazt csinálja az STR-nél, amit eddig, és együtt fejlődik a csapattal, hogy jövőre még versenyképesebb legyen” – mondta nemrégiben a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!