Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Red Bull attól fél, tovább nő a Mercedes előnye

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner komolyan aggódik amiatt, hogy 2015-ben tovább nő majd a Mercedes előnye motorfronton.


A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner komolyan aggódik amiatt, hogy 2015-ben tovább nő majd a Mercedes előnye motorfronton.

A német gyártó már idén is dominált a Forma-1-ben, riválisai, a Renault és a Ferrari sem teljesítmény, sem megbízhatóság tekintetében nem tudták felvenni vele a versenyt.

Bár a tél során van lehetőség az erőforrások fejlesztésére, Horner úgy véli, nagyon nehéz lesz felzárkózni a Mercedeshez.

„Nem írjuk még le a jövő évet, de kétségtelen, hogy a lemaradásunk megvan” – mondta a szakember.

„És az alapján, amit hallottunk, nagyon nehéz lesz csökkenteni azt a teljesítménybeli előnyt, amit a Mercedes mutat majd jövőre.”

„A Renault támadást indíthat, de azt hiszem, nem valószínű, hogy hasonló teljesítményre lesz képes, mint a Mercedes idei erőforrása. Közelebb kerülhetünk hozzá, de a Mercedes sem áll egyhelyben, és a Ferrari is hasonló helyzetben van.”

„Nagyon nehéz lesz a helyzet, amikor február végén befagyasztják a motorfejlesztéseket.”

Vannak pletykák arra vonatkozóan, melyek szerint a Mercedes előnye jövőre tovább nőhet, a stuttgarti vállalat ugyanis komoly fejlesztéseket tervez hibrid rendszerét, valamint kipufogórendszerét tekintve.

„Azt gondolom, ha hiszünk azoknak a számoknak, amik keringenek, a lemaradásunk tovább nőhet, nem pedig csökken majd. Ha pedig így lesz, az nagyon kiábrándító lesz számunkra” – magyarázta Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!