A Red Bull az élen a második edzésen, közel a Ferrari - F1VILÁG.HU

A Red Bull az élen a második edzésen, közel a Ferrari

HIRDETÉS
Sergio Perez, a Red Bull versenyzője zárt az élen az F1-es Azeri Nagydíj második szabadedzésén, mögötte csapattársa, Max Verstappen végzett a második helyen, míg harmadik lett Carlos Sainz a Ferrarival.
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 04: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 04, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Akárcsak az első szabadedzésen, délután is a Red Bull, ezúttal viszont Sergio Perez végzett az élen Bakuban. 

Perezt mindössze 1 tizedmásodperccel követi csapattársa, Max Verstappen, és alig maradt el tőle a Ferrari pilótája, Carlos Sainz. 

Habár a hétvégén nem vár a monacóihoz hasonló teljesítményt Charles Leclerc, a második szabadedzés után ő sem panaszkodhat, negyedikként zárt csapattársa mögött, ám nem volt sima edzése, miután a falnak ütközött. A monacói azonban vissza tudott menni a bokszba, így a csapat lecserélte első vezetőszárnyát.

Leclerc incidense és a virtuális biztonsági autó miatt több versenyző megszakította a lágy gumival futott körét, köztük Verstappen és Hamilton is. 

Leclerc mögött Pierre Gasly végzett az AlphaTaurival, hátránya 4 tizedmásodperc az élen végző Perez mögött. Elégedett lehet az Alpine csapata, ugyanis mindkét pilótájuk a top 10-ben végzett: Alonso a 6., Ocon a 9. helyen. 

A Mercedes egyik versenyzője sem végzett a top 10-ben, Hamilton a 11., Bottas a 16. pozícióban zárt. 

Az edzést egy alkalommal piros zászlóval kellett megszakítani Nicholas Latifi leálló autója miatt, a Williams motorprobléma miatt állt meg a pályán. 

Nem volt egyszerű edzés Mick Schumacher számára sem, a német pilóta is problémákkal küzdött, mindössze 12 kört tudott megtenni Baku utcáin. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!