A Red Bull az Orosz Nagydíj előtt leül beszélgetni Verstappennel - F1VILÁG.HU

A Red Bull az Orosz Nagydíj előtt leül beszélgetni Verstappennel

HIRDETÉS
A jövő hétvégi Osztrák Nagydíj előtt le fog ülni Max Verstappennel a Red Bull vezérkara, hogy megvitassák, milyen munkát végzett az elmúlt időszakban motorpartnerük, a Honda, hogy ne forduljanak elő olyan megbízhatósági problémák, mint amilyenek az elmúlt két versenyen hátráltatták a holland pilótát.
SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 during practice ahead of the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 11, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a 3. helyről vágott neki a múlt vasárnapi Toszkán Nagydíjnak, ám már a rajtrácsra vezető körében problémákat észlelt motorjával. Bár a rajtot szépen elkapta a holland, a meghibásodott erőforrás miatt végül rengeteg pozíciót veszített, és már a második kanyarban a kavicságyba csúszott.

Sorozatban ez volt Verstappen második kiesése, Monzában ugyanis szintén motorproblémák miatt kellett kiállnia.

Verstappen a mugellói kiesés után természetesen nem rejtette véka alá véleményét, már a rádión heves káromkodások közepette tudatta a csapattal elégedetlenségét.

„Max frusztrációja az újabb kieséssel kapcsolatban teljesen érthető” – fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Már a legelső körtől kezdve mindent beleadott Mugellóban. Nagyon gyors autónk volt, és tényleg sikerült igazi előrelépéseket tenni az egyensúly tekintetében.”

„Ezért volt annyira bosszantó számára. A pillanat hevében, amikor a rajt miatti adrenalin hirtelen csalódottságba vált át a sóderágyban, természetes, hogy az ember ilyeneket mond a rádión.”

„Tényleg azt éreztük, hogy a futamon harcolni tudunk a Mercedesszel. Elvégezte a kemény munkát azzal, hogy a rajtnál lenyomta Lewist [Hamilton], és onnantól kezdve játékban leettünk volna, de persze nem jött össze.”

Horner azt mondja, Verstappen azért ilyen sikeres a Forma-1-ben, mert rettentő módon ki van éhezve a győzelemre.

„Ez volt sorozatban a második verseny, és ez óriási frusztrációt jelent számára, mert ki van éhezve, és annyira nagyon akarja. Ha nem lenne meg benne ez az éhség, nem is ugyanaz a versenyző lenne, nem az a pilóta lenne, akit mindannyian szeretnénk, hogy a győzelmekért harcoljon minden hétvégén.”

Hirdetés

„A szocsi verseny előtt át fogjuk rágni vele a dolgokat, megvitatjuk, hogy mi zajlott a színfalak mögött a Honda és a csapat között, hogy javítani tudjunk a következő versenyen.”

Horner szerint az Orosz Nagydíjon is a Mercedes lesz a favorit, ám rámutatott, a világbajnok istálló is sebezhető.

„Arra számítok, hogy a Mercedes erős lesz, mondhatni domináns, mert nekik az ilyen típusú pályák fekszenek. De ahogy láttuk már az idei szezon során, a gumidegradáció érdekes tényező.”

„Nem lettek megszorongatva múlt hétvégén, de hallhattuk, mennyire idegesek voltak, és utasították a versenyzőiket, hogy kerüljék a kerékvetőket. Szóval nagyszerű lenne, ha versenyképesek lehetnénk Szocsiban, és egy kicsit nyomás alá tudnánk helyezni őket.”

„Ami a bajnokságot illeti, már jobbára esélytelenek vagyunk, és minden verseny kupadöntővel ér fel számunkra. Egyszerűen csak beleadunk mindent, mert semmi vesztenivalónk sincs.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!