Friss hírek

A Red Bull az Orosz Nagydíj előtt leül beszélgetni Verstappennel

A jövő hétvégi Osztrák Nagydíj előtt le fog ülni Max Verstappennel a Red Bull vezérkara, hogy megvitassák, milyen munkát végzett az elmúlt időszakban motorpartnerük, a Honda, hogy ne forduljanak elő olyan megbízhatósági problémák, mint amilyenek az elmúlt két versenyen hátráltatták a holland pilótát.

Verstappen a 3. helyről vágott neki a múlt vasárnapi Toszkán Nagydíjnak, ám már a rajtrácsra vezető körében problémákat észlelt motorjával. Bár a rajtot szépen elkapta a holland, a meghibásodott erőforrás miatt végül rengeteg pozíciót veszített, és már a második kanyarban a kavicságyba csúszott.

Sorozatban ez volt Verstappen második kiesése, Monzában ugyanis szintén motorproblémák miatt kellett kiállnia.

Verstappen a mugellói kiesés után természetesen nem rejtette véka alá véleményét, már a rádión heves káromkodások közepette tudatta a csapattal elégedetlenségét.

„Max frusztrációja az újabb kieséssel kapcsolatban teljesen érthető” – fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Már a legelső körtől kezdve mindent beleadott Mugellóban. Nagyon gyors autónk volt, és tényleg sikerült igazi előrelépéseket tenni az egyensúly tekintetében.”

„Ezért volt annyira bosszantó számára. A pillanat hevében, amikor a rajt miatti adrenalin hirtelen csalódottságba vált át a sóderágyban, természetes, hogy az ember ilyeneket mond a rádión.”

„Tényleg azt éreztük, hogy a futamon harcolni tudunk a Mercedesszel. Elvégezte a kemény munkát azzal, hogy a rajtnál lenyomta Lewist [Hamilton], és onnantól kezdve játékban leettünk volna, de persze nem jött össze.”

Horner azt mondja, Verstappen azért ilyen sikeres a Forma-1-ben, mert rettentő módon ki van éhezve a győzelemre.

„Ez volt sorozatban a második verseny, és ez óriási frusztrációt jelent számára, mert ki van éhezve, és annyira nagyon akarja. Ha nem lenne meg benne ez az éhség, nem is ugyanaz a versenyző lenne, nem az a pilóta lenne, akit mindannyian szeretnénk, hogy a győzelmekért harcoljon minden hétvégén.”

„A szocsi verseny előtt át fogjuk rágni vele a dolgokat, megvitatjuk, hogy mi zajlott a színfalak mögött a Honda és a csapat között, hogy javítani tudjunk a következő versenyen.”

Horner szerint az Orosz Nagydíjon is a Mercedes lesz a favorit, ám rámutatott, a világbajnok istálló is sebezhető.

„Arra számítok, hogy a Mercedes erős lesz, mondhatni domináns, mert nekik az ilyen típusú pályák fekszenek. De ahogy láttuk már az idei szezon során, a gumidegradáció érdekes tényező.”

„Nem lettek megszorongatva múlt hétvégén, de hallhattuk, mennyire idegesek voltak, és utasították a versenyzőiket, hogy kerüljék a kerékvetőket. Szóval nagyszerű lenne, ha versenyképesek lehetnénk Szocsiban, és egy kicsit nyomás alá tudnánk helyezni őket.”

„Ami a bajnokságot illeti, már jobbára esélytelenek vagyunk, és minden verseny kupadöntővel ér fel számunkra. Egyszerűen csak beleadunk mindent, mert semmi vesztenivalónk sincs.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!