A Red Bull bízik abban, nem kerül hátrányba 2022-ben az idei bajnoki harc miatt - F1VILÁG.HU

A Red Bull bízik abban, nem kerül hátrányba 2022-ben az idei bajnoki harc miatt

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner nagyon bízik abban, a 2021-es bajnoki címért folytatott küzdelemmel nem hátráltatták a jövő évi versenyautó fejlesztését.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 14:Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda  during Formula 1 testing at Yas Marina Circuit on December 14, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A Milton Keynes-i istálló idén ádáz csatát vívott a Mercedesszel a világbajnoki címért: a konstruktőri versenyben ugyan alulmaradt a német istállóval szemben, Max Verstappen azonban az utolsó futamon, Abu Dhabiban behúzta az egyéni világbajnoki címet.

A Red Bullnak nem volt egyszerű dolga, hiszen az idei autó fejlesztésével párhuzamosan a 2022-es, új szabályok szerint épülő versenygépen is dolgozni kellett.

Christian Horner csapatfőnök azt reméli, nem kerülnek jövőre hátrányba amiatt, hogy 2021-ben egészen az utolsó körig harcoltak a bajnoki címért.

„Ha a Ferrari a leggyorsabb autóval tűnik fel, és összezúz bennünket az első versenyen, akkor talán mondhatjuk azt, hogy hátráltatott minket a dolog” – mondta Horner.

„De azt gondolom, hogy mindannyian jól tudtuk, hogy 2022-ben nagy szabályváltozások lesznek, szóval ennek megfelelően osztottuk fel a forrásainkat.”

„Meggyőződésem, hogy minden csapat annak megfelelően dolgozott, amit helyesnek vélt, de persze nyomás alatt tartott bennünket a dolog szervezetileg. Viszont szerintem ez a csapat ebben kiemelkedő, mivel monumentális erőfeszítések voltak szükségesek ahhoz, hogy fenntartsuk az új szabályok szerinti fejlesztési rátát, közben pedig az idei autóra is fókuszáljunk. Fenomenális volt az az elkötelezetettség, amit a csapat mutatott.”

„De csak akkor látjuk majd ezt, ha pár hónap múlva visszatérünk a teljesen új autókkal. Máshogy néznek majd ki, másmilyenek lesznek, másképp kell vezetni őket. A kérdés, hogy ki találta el, és ki nem. Minden elölről kezdődik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!