A Red Bull borsot törne a Mercedes orra alá jövőre - F1VILÁG.HU

A Red Bull borsot törne a Mercedes orra alá jövőre

HIRDETÉS

A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko bízik abban, hogy a Mercedes zárós határidőn belül megbánja, hogy megtagadta tőlük erőforrásait a Forma-1-ben.


A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko bízik abban, hogy a Mercedes zárós határidőn belül megbánja, hogy megtagadta tőlük erőforrásait a Forma-1-ben.

A Mercedes vezetése a múlt héten jelentette ki, hogy nem szeretné motorjaival ellátni az energiaital-gyárosokat, akik jelenleg azon dolgoznak, hogy idő előtt megszüntessék partneri szerződésüket a Renault-val, akivel jelenlegi szerződésük 2016 végéig szól.

Bár a Red Bull sajnálja, hogy nem tudta megszerezni a mezőny jelenlegi legjobb motorszállítójának termékeit, Marko bízik abban, hogy a Mercedes hamarosan megbánja majd, hogy nem paktált le velük, mikor egy másik gyártó egységével megverik őket a Forma-1-ben.

„A Mercedesszel folyó tárgyalások még azt megelőzően véget értek, hogy belemehettünk volna a részletekbe” – mondta a szakember.

„Voltak különleges, specifikus elvárások, azonban nem értük el azt a pontot, hogy azokról részletesen beszélni tudjunk. Majd meglátjuk, hogy melyik motort használjuk majd a következő idényben.”

„Talán meg fogjuk majd verni őket egy másik csomaggal. Ez pedig sokkal fájóbb lesz számukra, mintha egy Mercedes motorral tettük volna ezt meg.”

Marko azt is elmondta, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíjon pontot szeretnének tenni az ügy végére, és meg szeretnének egyezni a Renault-val a szakításról, jóllehet hozzátette azt is, hogy egyelőre nincsenek túlzott időnyomás alatt.

„A Red Bull Racing egy nagyon profi csapat” – folytatta. „Nem vagyunk olyan komoly nyomás alatt, mint például a Toro Rosso, akik sokkal kisebbek. Azonban egy dolog biztos: minél előbb meghozzuk a döntést, annál jobb a helyzetünk.”

Bár jelenleg az egyetlen opció a Ferrari lehet, Marko elmondta, hogy a jövőben más esetlegesen a sportba érkező gyártók elől sem zárkóznak el.

Hirdetés

A Red Bull már megkezdte jövő évi autójának tervezését és fejlesztését, azonban egyelőre még nem kritikus számára véglegesíteni, mely gyártó motorját építi versenygépeibe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!