Friss hírek

A Red Bull büszke lehet idei teljesítményére

Bár elhalasztotta lehetőségeit, és bajnoki esélyei minimálisra csökkentek, a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint büszkék lehetnek magukra, mert egy évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy ilyen pozícióban harcolhatnak.

Bár elhalasztotta lehetőségeit, és bajnoki esélyei minimálisra csökkentek, a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szerint büszkék lehetnek magukra, mert egy évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy ilyen pozícióban harcolhatnak.

Azzal, hogy Sebastian Vettel csak a negyedik helyen végzett a hétvégi Szingapúri Nagydíjon, minimálisra csökkent az esélye arra, hogy megnyerje a bajnokságot, ugyanis 25 ponttal van lemaradva a listavezető Jenson Button mögött, miközben már csak 30 pont kiadó az utolsó három futamon.

Csapattársának, Mark Webbernek pedig már matematikai esélye sincs arra, hogy megszerezze a vb-címet, miután egy fékhiba miatt kiesett az éjszakai versenyen.

Hirdetés
 

“Elméletileg minden hátralévő futamot meg kellene nyernünk, miközben Jensonnak ki kellene esnie a legtöbb versenyen. Ez pedig elég valószínűtlen, de amíg matematikai esélyünk van, addig keményen fogunk támadni, és mindent beleadunk” – mondta Horner.

A Red Bullt számos probléma hátráltatta az idei évben, jóval több, mint ellenfelét, a Brawn GP-t, és nagyban ennek köszönheti, hogy most igen nehéz helyzetben van, és igazából már csak a csodában bízhat.

Horner azonban úgy gondolja, hogy minden okuk megvan arra, hogy büszkék legyenek az idei évben elért eredményeikre, és pozitívan tekintsenek vissza az elmúlt időszakra, mert fantasztikus munkát végeztek.

“Mikor visszatekintünk az egész szezonra, akkor voltak lehetőségeink, amiket nem tudtunk kihasználni, azonban egy remek idényt teljesítettünk” – mondta a szakember.

“Eddig 12 dobogós helyezést, három győzelmet, és négy pole pozíciót szereztünk. Eddig 109 pontot (valójában 110.5 – szerk.) szereztünk, és az autó minden típusú pályán a legjobbak között volt.”

“A szezon elején vita volt a dupla diffúzorokkal kapcsolatban, és az autónk hátulját teljes egészében át kellett terveznünk emiatt. De úgy gondolom, hogy a csapat briliáns munkát végzett az idei évben. A csapat büszke lehet arra, amit elért az idei szezonban, és három verseny még hátravan, ahol még három győzelem megszerezhető.”

“Ha valaki 12 hónappal ezelőtt azt mondta volna, hogy a bajnokság ezen szakaszában ilyen pozícióban leszünk, akkor nem hiszem, hogy azt bárki is elhitte volna. Most csakis az utolsó három futamra koncentrálunk, ahogy azt ezen a héten is tettük, és ez könnyedén kifizetődhet.”

Arra a kérdésre, hogy mik az esélyeik a hétvégi Japán Nagydíjon, Horner így felelt: “Az idei szezonban lehetetlen jóslatokba bocsátkozni. Elégedettek vagyunk a hétvégén bemutatott újításokkal, és most Suzukába vesszük az irányt. Bízunk abban, hogy feküdni fog a pálya.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!