Friss hírek

A Red Bull cáfolja, hogy kifogyott a benzin autóiból

A Red Bull Forma-1-es csapata cáfolta azokat a pletykákat, melyek Max Verstappen és Sergio Perez bahreini kiesésével kapcsolatban kezdtek el terjedni a vasárnapi versenyt követően.

A világbajnoki címvédő Verstappen néhány körrel a verseny leintése előtt volt kénytelen kiállni, míg Perez alatt az utolsó körben állt meg a Red Bull. Az osztrák istálló a futam után a benzinpumpa hibájára gyanakodott, később pedig a csapat megerősítette, az üzemanyagrendszer okozta a problémát, illetve a versenyzők kiesését.

A futam után az F1-es paddockban arról kezdtek el találgatni, vajon a Red Bull autóiban maradt-e kellő mennyiségű üzemanyag ahhoz, hogy a versenyzők eljussanak a célig. Ha nem, az óriási kalkulációs baki lenne az osztrákok részéről, hiszen a biztonsági autó mögött eleve lehetőség volt a benzinspórolásra.

Hirdetés
 

A Red Bull csapata „üzemanyag-ellátási problémaként” hivatkozott a technikai gondokra, ezt pedig természetesen lehetne úgy is értelmezni, hogy egész egyszerűen elfogyott a benzin az autókból. A csapat azonban határozottan cáfolta ezt a RacingNews365.com című lap kérésére, mondván, valóban technikai problémájuk volt.

Érdekesség, hogy az erőforrásokat benzinnel ellátó üzemanyagpumpákat minden csapatnak az olasz Marelli gyártja.

A Red Bull a kettős kiesés után pont nélkül zárta a szezonnyitó hétvégét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!