A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Red Bull csak a vb-címet tartja elfogadhatónak

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner kijelentette, hogy a vb-cím megszerzése a céljuk az idei évben, ám tisztában van azzal, hogy nehezebb dolguk lesz, mint a tavalyi évben, ugyanis meglátása szerint négy csapat is harcban lesz a végső győzelemért 2010-ben.

A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner kijelentette, hogy a vb-cím megszerzése a céljuk az idei évben, ám tisztában van azzal, hogy nehezebb dolguk lesz, mint a tavalyi évben, ugyanis meglátása szerint négy csapat is harcban lesz a végső győzelemért 2010-ben.

Az energiaital-gyárosok szerda reggel leplezték le vadonatúj autójukat, miután úgy döntöttek, kihagyják a múlt heti valenciai tesztet, hogy több idejük maradjon az RB6-os modell tökéletesítésére, ami valljuk be, egy kicsit csalódás volt első ránézésre.

A csapat ugyanis nem rukkolt elő olyan extrém megoldásokkal, mint a tavalyi évben, az idei modell pedig egyértelműen az előd továbbfejlesztése.

Horner azonban úgy gondolja, hogy jó úton járnak, és az elmúlt szezonban tanultakat felhasználva, egy újabb kiváló versenygépet raktak össze, amivel minden esélyük meglesz a bajnoki cím megszerzésére.

“Célunk természetesen az, hogy megnyerjük a bajnokságot, de tisztában vagyunk azzal, hogy riválisaink nagyon erősek. Azonban igen agresszív célokat tűztünk ki magunk elé az idei évre” – mondta Horner a riportereknek a mai bemutató után Jerezben.

“Úgy gondolom, hogy a tavalyi egy igen sikeres év volt a csapat számára. Óriási előrelépést sikerült elérnünk. Meggyőződésem, hogy a csapat megkomolyodott és összeért, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a Red Bull Racing még egy relatíve fiatal alakulat.”

“A tavalyi év során tanultakat felhasználva, azt gondolom, hogy jó formában vághatunk neki az idei bajnokságnak” – folytatta a szakember, aki azt a három csapatot is megnevezte, amelytől a leginkább tart az idei évben.

“Úgy gondolom, hogy négy csapat lesz esélyes a győzelemre az idei szezonban. A McLaren és a Ferrari úgy tűnik, hogy egy nagyon jó autóval rukkolt elő, és abban is biztos vagyok, hogy a Mercedes GP is versenyképes lesz ezzel a felállással.”

“Azonban magabiztosak vagyunk, hogy sikerült újabb előrelépést elérnünk a télen. Mindenképpen a földön járunk, és továbbra is nagyon keményen hajtunk. Úgy vélem, hogy Adrian Newey és csapata ismét egy nagyon jó autót rakott össze.”

Horner azt is elmondta, hogy változatlan versenyzői felállásuk is előnyt jelenthet majd számukra, hiszen míg a riválisoknál kivétel nélkül történtek változások, ők már egy jól összeszokott párossal kezdhetik meg a bajnokságot.

“Változatlan felállással vághatunk neki az idei évnek” – folytatta. “Sebastian (Vettel) nagyon sokat komolyodott az elmúlt év során, és egyre erősebbé vált, míg Mark (Webber) abszolút felkészülten és fitten érkezhet meg az első versenyre, nem úgy, mint egy éve, mikor egy kerékpárbalesetben eltörte lábát, és nem volt száz százalékos állapotban.”

Webber a mai nap folyamán már pályára is vitte az új autót a spanyol ringen, ahol egy órával a kezdés után elkezdett szemerkélni az eső, majd rá is zendített.

Horner elmondta, hogy legfőbb feladatuk az lesz, hogy megismerkedjenek az új autóval, és a lehető legtöbb információt begyűjtsék róla.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben lesz másabb az autó, mikor pályára gördül a szezon első állomásának helyet adó Bahreini Nagydíjon, a csapatfőnök a következőket mondta:

“Mint minden csapat, mi is egy nagyon agresszív fejlesztési programon vagyunk. Éppen ezért számos új elemmel készülünk a következő tesztekre, és természetesen az első versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!