A Red Bull döntőként tekint minden futamra - F1VILÁG.HU

A Red Bull döntőként tekint minden futamra

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner tisztában van azzal, hogy egyetlen hibát sem engedhetnek meg maguknak a szezon utolsó öt versenyén, ha partiban akarnak maradni a bajnokság élén álló Brawn GP-vel.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner tisztában van azzal, hogy egyetlen hibát sem engedhetnek meg maguknak a szezon utolsó öt versenyén, ha partiban akarnak maradni a bajnokság élén álló Brawn GP-vel.

Annak ellenére, hogy Jenson Button a legutóbbi öt futamon még csak a dobogóra sem állhatott fel, továbbra is 16 ponttal vezeti a bajnokságot, ugyanis legközelebbi ellenfelei, köztük a Red Bull versenyzői, nem tudták kihasználni lehetőségeiket.

Horner éppen ezért tisztában van azzal, hogy csak abban az esetben lesz esélyük a bajnoki cím megszerzésére, ha egyetlen hibát sem vétenek az utolsó versenyeken, ami nem lesz egyszerű, különösen úgy, hogy alig van új erőforrásuk.

“A csapatok felzárkóztak, hihetetlen szoros a mezőny, így minden egyes hétvége felér egy világbajnoki döntővel” – mondta a csapatfőnök. “Mindent meg kell tennünk azét, hogy a lehető legjobban szerepeljünk az utolsó versenyeken.”

“Olyan helyzetben vagyunk, ahonnan mindent bezsebelhetünk, mert ha megnézzük az elmúlt négy-öt futam átlagát, akkor inkább velünk van az erő, mint a Brawnnal, hiszen a valenciai győzelmük ellenére sincs jó sorozatuk, Jenson a török futam óta nem állt a dobogóra.”

“Mi már Silverstone-ban és Németországban is okoztunk némi kárt, és aztán Magyarországon és Belgiumon is a dobogóra álltunk. Még hosszú az út a bajnokság végéig, a pontszámok közelednek egymáshoz, és szerintem egy nagyon izgalmas végjáték előtt álunk.”

“Azt mondhatom, hogy még minden teljesen nyitott. Négyen is vannak, akik a sorozat végéig egy érdekes versenyfutást fognak produkálni. Mindkét pilótánk versenyben van, és Rubens 10 pontot hozott Jensonon az utóbbi két futamon. Négyesélyes a bajnokság.”

Horner azt is tudja, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon hatalmas előnyt jelent majd a KERS használata, és mivel a McLaren, a Ferrari, illetve a Renault autóiban is ott lesz az eszköz, jóval kisebb esélyük lesz a győzelemre, de nem is arra hajtanak, sokkal inkább arra, hogy legnagyobb riválisuk, a Brawn előtt végezzenek.

“Monza egy igazi erőpálya, így azok, akiknek ott lesz a KERS az autójában, nagyon erősek lesznek” – mondta a szakember. “Monzában egy kicsit kisebb leszorító erővel fogunk futni, de ennek ellenére vannak gyors kanyarok, és továbbra is azt gondolom, hogy elkaphatjuk a Brawnt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!