A Red Bull elárulta, mi okozta a bahreini kieséseket - F1VILÁG.HU

A Red Bull elárulta, mi okozta a bahreini kieséseket

HIRDETÉS
Hivatalos magyarázatot adott a bahreini kettős kiesésre a Red Bull Forma-1-es csapata: az energiaital-gyárosok állítják, az üzemanyag-rendszerben keletkezett vákuum miatt nem jutott el a kockás zászlóig Max Verstappen és Sergio Perez.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 20: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing is pushed into position on the grid prior to the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 20, 2022 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a bahreini versenyen nagy csatát vívott a győzelemért Charles Leclerc-rel, a hajrában azonban egy technikai hiba miatt kénytelen volt kiállni. Csapattársa, Sergio Perez hasonlóan járt: ő a futam utolsó körében állt meg a pálya 1-es kanyarjában. A kettős kiesés miatt a Red Bull pont nélkül zárta az évadnyitó hétvégét.

A csapat természetesen alapos vizsgálatot indított, habár már a futam után a benzinpumpa hibájára gyanakodott, Helmut Marko tanácsadó pedig néhány nappal később elárulta, vákuum keletkezett az üzemanyag-rendszerben, ezért estek ki a versenyzők.

Ezt erősítette meg a minap a Red Bull hivatalos közlemény is: a csapat arról adott tájékoztatást, a rendszerben keletkezett vákuum miatt egész egyszerűen nem jutott el az üzemanyag a motorig. A csapat egyúttal határozottan cáfolta azon vad feltételezéseket, melyek szerint versenyautóikból egész egyszerűen kifogyott a benzin.

„Mindkét autónk esetében megszűnt az üzemanyag-nyomás. A megfelelő mennyiségű üzemanyag megvolt mindkét autóban, de egy vákuum megakadályozta a pumpát abban, hogy üzemanyagot szívjon, és eljuttassa azt a motorba” – fogalmazott a Red Bull Racing szóvivője, majd hozzátette, a hétvégi, Szaúd-arábiai Nagydíjon már nem lesz ilyen jellegű problémájuk.

„Megtettük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy korrigáljuk a hibát, és nem számítunk problémára ezen a hétvégén.”

A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj programja ma délután kezdődik a szabadedzésekkel: a részletes programot ide kattintva nézheted meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!