A Red Bull elárulta, mi teszi őket különösen optimistává  - F1VILÁG.HU

A Red Bull elárulta, mi teszi őket különösen optimistává 

HIRDETÉS
Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elárulta, mi az, ami a Forma-1-es előszezoni tesztek során kiderült számukra az autójukról és ellenfeleikről.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 25: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 25, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A bahreini teszt zárónapján — és a teljes teszt során — Sergio Perez volt a leggyorsabb, és habár gyorskörét a lágy abroncsokkal teljesítette, a Red Bull meggyőző teljesítményt nyújtott a szezon kezdete előtt. 

Tavaly a szezon kezdetén Perez számára jobban feküdt a Red Bull, most azonban Helmut Marko szerint sikerült megoldást találniuk a problémájukra, így már mindkét versenyző stílusához passzol az RB19-es. 

„Perez problémáit a megfelelő perspektívába kell helyezni“ — nyilatkozta Marko a német Sky Sportsnak. „Tavaly volt egy autónk, amit az év elején Checo nagyon jól tudott kezelni, de ahogy továbbfejlesztettük, Verstappen egyre inkább elégedettebb lett az autóval.“

„A különbség az, hogy Verstappen szereti, ha az eleje erős, amely élesen kanyarodik. Perez egy kicsit más, ő a kevésbé „drámai“ autót szereti. Idén viszont úgy tűnik, hogy találtunk egy megoldást, amely lehetővé teszi, hogy mindkét pilóta kihasználja a saját képességeit“ — folytatta a szakember.

Marko elmondta, a tesztek után azért természetesen óvatosak azzal kapcsolatban, hogy hol állhatnak a többiekhez képest, azonban egy kisebb olajszivárgási problémát leszámítva nagyon jól alakult a felkészülés számukra. 

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan a tesztnapok mentek“ — nyilatkozta Marko. „Csak egy problémánk volt, és ez egy kis gond volt. Viszont nem tudjuk, hogy az ellenfeleink mit csinálnak, és mennyi üzemanyaggal mentek a gyorskörökön. Ha nehezebbek voltak, mint mi, akkor az idők relatívak. Visszont a tesztnapok megmutatták, hogy megbízhatóak és gyorsak vagyunk.“

Ami különösen optimistává tesz minket, az mindkét hosszú etap, Verstappen és Perez részéről is.  Ezek a hosszú etapok egyértelműen legalább olyan gyorsak voltak, mint a versenytársaink hosszú etapjai.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!