A Red Bull elárulta, milyen trükkel nyert Verstappen

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,01.JUL.18 - MOTORSPORTS - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows the rejoicing of Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W54R5X6S2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Pazar gumikezelésének köszönheti ausztriai győzelmét a Red Bull versenyzője, Max Verstappen – ezt mondta Christian Horner csapatfőnök, aki elárulta azt is, hogyan trükközött az ifjú tehetség a vasárnapi futamon.

A holland versenyző a 4. helyről rajtolva tudott nyerni az Osztrák Nagydíjon, miután csapata, a Red Bull remek taktikával segítette őt hozzá ahhoz, hogy átvegye a vezetést a vasárnapi versenyen.

A 71 körös futamot Verstappen eztán végig kontroll alatt tartotta, miközben a gumik hólyagosodása az egész mezőny dolgát megnehezítette.

„Hihetetlenül vezetett” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Nagyon odatette az első kört. Le a kalappal előtte, mert a gumik döntőek itt, láttuk a hólyagosodást, illetve minden egyebet. Ő viszont lent tartotta a hőmérsékletüket, és végig jól menedzselte őket.”

„A bal hátsó gumiját hidegebben tartotta, mint a jobb hátsót – pedig a bal hátsó gumi kapja itt a legnagyobb terhelést. Folyamatosan kérte az információkat, jól kezelte a gumikat, és azok ezért nem kezdtek el hólyagosodni. Nagyon-nagyon érett versenyzést mutatott be.”

A bal hátsó gumik főleg a Red Bull Ring utolsó két kanyarjában voltak nagy terhelésnek kitéve, Horner pedig ezzel kapcsolatban elárulta: „Nagyon ügyes volt ma, visszavett ebben a két jobbosban, és a pálya más részein nyerte vissza ezt az időt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS