A Red Bull elárulta, milyen trükkel nyert Verstappen

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,01.JUL.18 - MOTORSPORTS - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows the rejoicing of Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W54R5X6S2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Pazar gumikezelésének köszönheti ausztriai győzelmét a Red Bull versenyzője, Max Verstappen – ezt mondta Christian Horner csapatfőnök, aki elárulta azt is, hogyan trükközött az ifjú tehetség a vasárnapi futamon.

A holland versenyző a 4. helyről rajtolva tudott nyerni az Osztrák Nagydíjon, miután csapata, a Red Bull remek taktikával segítette őt hozzá ahhoz, hogy átvegye a vezetést a vasárnapi versenyen.

A 71 körös futamot Verstappen eztán végig kontroll alatt tartotta, miközben a gumik hólyagosodása az egész mezőny dolgát megnehezítette.

„Hihetetlenül vezetett” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Nagyon odatette az első kört. Le a kalappal előtte, mert a gumik döntőek itt, láttuk a hólyagosodást, illetve minden egyebet. Ő viszont lent tartotta a hőmérsékletüket, és végig jól menedzselte őket.”

„A bal hátsó gumiját hidegebben tartotta, mint a jobb hátsót – pedig a bal hátsó gumi kapja itt a legnagyobb terhelést. Folyamatosan kérte az információkat, jól kezelte a gumikat, és azok ezért nem kezdtek el hólyagosodni. Nagyon-nagyon érett versenyzést mutatott be.”

A bal hátsó gumik főleg a Red Bull Ring utolsó két kanyarjában voltak nagy terhelésnek kitéve, Horner pedig ezzel kapcsolatban elárulta: „Nagyon ügyes volt ma, visszavett ebben a két jobbosban, és a pálya más részein nyerte vissza ezt az időt.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!