A Red Bull eldöntötte, nem adja el kisebbik F1-es csapatát - F1VILÁG.HU

A Red Bull eldöntötte, nem adja el kisebbik F1-es csapatát

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko leszögezte, az energiaital-gyártó határozott döntést hozott arról, hogy nem adja el kisebbik Forma-1-es csapatát, az AlphaTaurit.

A Red Bull még 2005-ben vásárolta fel az egykori Minardi istállót, hogy elindítsa második csapatát is az F1-ben: az akkor még Toro Rosso néven szereplő istálló számos tehetséges versenyzőnek adott kiugrási lehetőséget a királykategóriában, náluk bontogatta szárnyait többek között Sebastian Vettel, Max Verstappen, Carlos Sainz és Daniel Ricciardo is.

A Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz tavalyi halála után számos pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy az olasz kiscsapaton túlad az osztrák vállalat, Helmut Marko pedig elárulta, ezek a híresztelések egyáltalán nem voltak légből kapottak.

 

„Voltak megfontolások házon belül, hogy mit csináljunk, és hogyan csináljuk” – mondta az osztrák szakember az RTL televíziónak. „De úgy döntöttünk, hogy az AlphaTauri a Red Bull tulajdonában marad. Viszont közelebb kerül a Red Bull Racinghez.”

„Érkezik két új ügyvezető igazgató, Peter Bayer, valamint Laurent Mekies a Ferraritól. Szeretnénk az AlphaTaurit folyamatosan az egyik vezető középcsapatként látni.”

Marko elismeri, az AlhaTauri egy ideje már „a várakozásokon alul teljesít”, ugyanakkor viszont továbbra is az a céljuk az istállóval, ami a 2005-ös megvásárlásakor is.

„Mr. Mateschitz számára ez mindig nagyon fontos volt része volt a versenyzési filozófiának, mivel sok fiatal tehetség kerül hozzánk az AlphaTaurin keresztül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!