Friss hírek

A Red Bull elégedetlen, Olaszországba költözteti Tsunodát

Az Egyesült Királyságból Olaszországba költöztette az AlphaTauri újonc pilótáját, Yuki Tsunodát a Red Bull, hogy a fiatal pilóta minél gyorsabban tudjon fejlődni a királykategóriában.

A japán versenyző a Forma-2-ben való szereplés után nagy ígéretként érkezett meg a száguldó cirkuszba, a szezon első öt versenyén azonban nem nyújtott annyira meggyőző teljesítményt, mint azt sokan várták tőle.

Tsunoda több hibát is elkövetett, ráadásul legtöbbször dühkitöréseivel hívta fel a figyelmet magára, mintsem teljesítményével.

„Számomra jelenleg önmagam kontrollálása jelenti a legfőbb témát. Főleg Barcelonában teljesen elveszítettem a kontrollt. Nem tudom, miért, egyszerűen csak megnyomtam a rádió gombot. Nem kellett volna, de egyszerűen csak megnyomtam a rádió gombot” – mondta az AlphaTauri versenyzője.

„Nem tudom, miért, de kiabálnom kellett velük. Határozottan ez a gyenge pontom most, és tényleg javítanom kell a rádiókommunikációmon. Nem tudom, miért, de túlságosan feltüzel, amikor a pilótafülkében ülök.”

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Motorsport-Total.com című lapnak nemrég elárulta, Tsunoda mostantól Franz Tost csapatfőnök személyes felügyelete alatt dolgozik.

„Úgy döntöttünk, hogy Yuki Olaszországba költözik” – mondta a szakember. „Franz Tost személyes felügyelete alá kerül. Franz kontrollálja majd a napi rutinját, beleértve az edzettség miatti gokartozás, és a gyárban való technikai munkát, mint az adatok olvasását.”

„Az eddigi fejlődését nem éppen lehet pozitívnak nevezni, de a hibáit látva elmondhatjuk, hogy megremegett az önbizalma. Ezért döntöttünk úgy, hogy Angliából Olaszországba költözik.”

„Megvan benne a potenciál, de irányba kell állítanunk. Koncentrálnia kell, és meg kell tanulnia, hogy a Forma-1 a legkeményebb motorsport a világon, ezért a munkájának és a hozzáállásának a lehető legprofesszionálisabbnak kell lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!