Friss hírek

A Red Bull elégedett azzal, ahogy az FIA a motorügyeket kezeli

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, teljesen megbízik abban, ahogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az elmúlt hetekben kezelte az üzemanyag-átfolyással kapcsolatos ügyeket.

Az osztrák istálló főmérnöke, Paul Monaghan még október 22-én küldött hivatalos levelet a testületnek, melyben állásfoglalást kért az üzemanyag-átfolyással kapcsolatos regulákra vonatkozóan – a Red Bull ugyanis azt gyanította, ez is egy olyan terület, melyen trükközhet riválisuk, a Ferrari.

„Kétségkívül megtesznek mindent, amit csak tudnak, hogy megbizonyosodjanak arról, ezeket a komplex motorokat minden területen ellenőriznek” – mondta Christian Horner, amikor az FIA elmúlt időszakbeli törekvéseiről kérdezték.

„És szerintem egyre több és több lépést tesznek azért, hogy biztosítsák, minden szürke zónát világossá tesznek.”

Amikor csapata szerepéről kérdezték, Horner kifejtette: „Természetesen ez is mindig egy összetevő, hiszen az ő erőforrásaik korlátozottak, de szerintem rengeteget fektetnek abba, hogy biztosítsák az egyenlő bánásmódot.”

„Azt gondolom, így tél előtt a legfontosabb az, hogy világosak legyenek a dolgok 2020-ra. És remélhetőleg a szabályváltozások és a jövőbeni technikai direktívák enyhítik az aggodalmakat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!