A Red Bull elengedi az Aston Martint - F1VILÁG.HU

A Red Bull elengedi az Aston Martint

HIRDETÉS
A 2020-as szezon végéig a Red Bull Racing névadó szponzora marad az Aston Martin, utána viszont a felek nem hosszabbítják meg együttműködésüket – jelentette be az osztrák istálló azok után, hogy pénteken megerősítést nyert, Lawrence Stroll megvásárolta a brit autógyártó részvényeinek 16,7 százalékát.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 29: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 29, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21QK5ZJK92111 // Usage for editorial use only //

A megállapodás részeként az Aston Martin 2021-től várhatóan gyári csapatot is indít a Forma-1-ben: a Racing Point alakulatát nevezik majd át, ahol Lawrence Stroll szintén résztulajdonos.

Az Aston Martin jelenleg a Red Bull Racing névadó szponzoraként van jelen az F1-ben, a megállapodás pedig a szezon végéig szól. Ezt a Milton Keynes-i istálló pénteken meg is erősítette, hozzátéve, szerződésüket nem hosszabbítják meg.

„Az Aston Martin Lagonda pénteki bejelentése után csapatunk megerősíti, hogy a gyártó a 2020-as szezon végéig névadó partner marad, a szerződést viszont nem fogjuk meghosszabbítani a jelenlegi ciklust követően” – áll a Red Bull által kiadott kommünikében.

„A Red Bull Racing beleegyezett abba, hogy mentesíti az Aston Martint a Forma-1-es exkluzivitásra vonatkozó záradék alól, ami lehetővé tette a szükséges beruházások megteremtését, és a sporton belüli egyéb lehetőségek feltérképezését.”

„A Red Bull Advanced Technologies továbbra is együtt dolgozik majd az Aston Martinnal, hogy elkészülhessen a Valkyrie nevű hiperautó. Az első autók várhatóan az év végén kerülnek leszállításra.”

„Köszönjük az Aston Martin támogatását az elmúlt négy évet tekintve, mely idő alatt 12 győzelmet, 50 dobogós eredményt és 6 rajtelsőséget szereztünk közösen. A legjobbakat kívánjuk az Aston Martin munkatársainak, tulajdonosainak a jövőre nézve, a 2020-as szezonban pedig tovább folytatjuk a közös munkát, hogy a csúcson fejezzük be együttműködésünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!