Friss hírek

A Red Bull elengedte Albont, de vannak „jövőbeli opciói”

Bár elengedték Alexander Albont a Williamshez, a Red Bullnál azt mondják, továbbra is kapcsolatban állnak a fiatal pilótával, ez pedig „jövőbeli opciókat” is jelenthet számára.

A Williams és a Red Bull szerdán jelentette be, sikerült megállapodniuk, így Albon 2022-ben ismét ott lehet a Forma-1 mezőnyében.

A Mercedes F1-es főnöke, Toto Wolff a múlt hétvégén azt mondta, a Williams motorpartnereként nem lenne kifogásuk az ellen, hogy Albonnal dolgozzanak, ehhez azonban az kellene, hogy a brit-thai versenyző megszakítsa kapcsolatát a Red Bull-lal.

Amikor Jost Capitót, a Williams csapatfőnökét erről kérdezték, a szakember diplomatikus választ adott.

„Amit én mondani tudok, hogy ő egy Williams-versenyző 2022-ben. Hogy ez mit is jelent, azt rátok bízom!” – mondta a szakember újságírói kérdésre. „Talán a Red Bullt kellene megkérdeznie erről, de ami minket illet, ő egy Williams-versenyző, ennyi.”

A Red Bull szóvivője megerősítette, bár Albont elengedték, továbbra is van kapcsolatuk a fiatal pilótával.

„Elengedtük Alexet, hogy a Williams Racing versenyzője legyen 2022-ben, de megtartottunk vele egy kapcsolatot, ami jövőbeli lehetőségeket is magában foglal” – áll a csapat által küldött közleményben.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta, nagyon örülnek annak, hogy sikerült biztosítaniuk Albon visszatérését.

„Rendkívül nagyra tartjuk Alexet, és mivel a mi versenyzői felállásunk már eldöntött 2022-re, a célunk az volt, hogy segítsük őt ülést találni egy másik csapatnál, ahol további F1-es tapasztalatokat gyűjthet. Örülünk, hogy ezt sikerül megtenni a Williams Racinggel” – fogalmazott a szakember.

„Alexnek rendkívül értékes szerepe volt teszt- és tartalékversenyzőként idén, segített növelni a teljesítményünkön a szimulátorban minden egyes hétvégén. A karrierje szempontjából viszont fontos volt, hogy ne töltsön el még egy idényt az F1-en kívül. Most, hogy biztosított jövő évi helye a mezőnyben, szeretnénk, ha élne ezzel a lehetőséggel, és közelről figyeljük majd teljesítményét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!