A Red Bull elismerte, Gasly az Alpine felé kacsingat - F1VILÁG.HU

A Red Bull elismerte, Gasly az Alpine felé kacsingat

Helmut Marko szerint a Red Bull Forma-1-es csapata nem fog Pierre Gasly útjába állni, ha a pilóta az Alpine-hoz kíván szerződni, néhány feltételt azonban szabtak a csapatváltás kapcsán.

Érdekes átrendeződés zajlik a Forma-1-es pilótapiacon, ahol a közelmúltban Pierre Gaslyra is egyre nagyobb figyelem hárult. Az AlphaTauri francia pilótája bár szerződéssel rendelkezik 2023-ra, a közelmúltban mégis felröppent a pletyka, miszerint az Alpine-nál Oscar Piastri elvesztése után megüresedett helyre ő lehet az egyik nagy esélyes pályázó. Az ezt illető kérdéseket Gasly nem kívánta kommentálni, de a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta: a két csapat már tárgyal a pilóta jövő évi versenyeztetéséről.

„Érvényes szerződéssel rendelkezünk 2023-ra, de eközben beszélgetések is zajlanak. Ha a mi feltételeink teljesülnek, akkor nem állunk Gasly útjába. Számára egy álom válna valóra, ha gyári francia csapatnál versenyezhetne. Azonban még nem teljesült minden feltétel” – árulta el Marko, megerősítve a korábbi híreszteléseket. Hogy milyen feltételeket szabtak meg, arról nem esett szó.

Gasly esetleges távozásával felszabadulna egy ülés az AlphaTaurinál, ami kapcsán Marko elmondása szerint egy tengerentúli fiatal csillag, Colton Herta neve merült fel.

„Már gondoltunk erre, de bejelenteni még nem akarjuk. Van néhány emberünk a juniorok között, akik szuperlicensszel rendelkeznek. Tartalékpilótának közülük választanánk” – tette hozzá Marko.

Marko elismerte, hogy Herta esetleges érkezésével nagy népszerűségre tennének szert az Egyesült Államokban. Egy ideje már figyelemmel követik a pilóta karrierjét.

„Már teljesített egy Forma-1-es tesztet, amelyen jól szerepelt. A részletekbe nem merülnék bele. Várjuk ki a végét.”

A felszabaduló ülés kapcsán Mick Schumacher nevét is emlegeti a nemzetközi sajtó, de Marko leszögezte, a pilóta ferraris kapcsolata miatt náluk ő sosem merült fel lehetséges utódként.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!