A Red Bull elismerte, hiányzik nekik Ricciardo - F1VILÁG.HU

A Red Bull elismerte, hiányzik nekik Ricciardo

HIRDETÉS
Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elismerte, habár nagyon elégedettek Alexander Albonnal, hiányzik nekik korábbi versenyzőjük, Daniel Ricciardo.
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26:  Pole position qualifier Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing talks on the phone with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in parc ferme during qualifying for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 26, 2018 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Getty Images/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1VSHRQHMW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

2018-ban sokak számára meglepetést okozott Daniel Ricciardo, amikor bejelentette, elhagyja a Red Bullt, és a Renault-nál folytatja pályafutását. 

Ricciardo helyére Pierre Gasly került a Toro Rossótól, azonban tavaly év közben a csapat úgy döntött, az elmaradó eredmények miatt visszaültetik őt korábbi csapatához, a Red Bullhoz pedig az újonc Alex Albont hívják

„Egy kicsit sokkolt mindenkit, amikor elment a Renault-hoz” – mondta Marko Ricciardo távozásáról a Motorsport-Magazin.com-nak.

„Alex nagyon jól teljesített. Úgy csatlakozott a csapathoz, hogy nem is tesztelte az autót, és Brazílián kívül – ahol Hamilton kiütötte – minden versenyen pontot szerzett.”

„Ő egy önkritikus ember, tudja, hogy még fejlődhet, és ez nagyon pozitív. Reméljük, hogy jó csapattársa lesz Verstappennek idén” – dicsérte Albont a szakember. 

Marko elismerte, Ricciardo mint versenyző és mint ember is nagyon hiányzik a csapatnak – a hangulat ugyan jó, de a sok poénkodás, ami Ricciardót jellemzi, már elmarad. 

„Jó a hangulat csapaton belül, de nem annyira derűs, amióta elment” – mondta Marko. 

„Ő egyike a leggyorsabb versenyzőknek, és kiválóan fel tud zárkózni, ha arról van szó. A poénjai is hiányoznak.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!