A Red Bull előnyt szerzett a gumiváltással

A Red Bull technikai igazgatója, Adrian Newey bevallotta, hogy a szezonközi gumiváltás a kezükre játszott, ennek is köszönhető, hogy minden versenyt megnyertek a nyári szünetet követően.


A Red Bull technikai igazgatója, Adrian Newey bevallotta, hogy a szezonközi gumiváltás a kezükre játszott, ennek is köszönhető, hogy minden versenyt megnyertek a nyári szünetet követően.

Bár Sebastian Vettel hatalmas fölénnyel nyerte a bajnokságot, Newey mégis úgy érzi, hogy igen komoly csatát vívtak ellenfeleikkel, mielőtt a Pirelli vissza nem tért 2012-es gumikonstrukciójához a szezon második felére.

„Semmi garancia nem volt arra, hogy idén is egy versenyképes autóval rukkolunk elő, és az igazat megvallva, mindenki azért szurkolt, hogy ne is legyünk dominánsak” – mondta Newey az Autosportnak.

„Ez az ötödik szezon ezekkel a szabályokkal, és ezek a szabályok igencsak megfogják a tervezők kezét. Azt gondolom, hogy a szezon elején már láttuk, hogy nagyon szoros a mezőny.”

„ A Ferrari kiválóan kezdett, a Mercedes is nagyon erősen feljött, és augusztusban azt gondoltuk, hogy a szezon második fele is hihetetlenül kemény lesz.”

„Akkorra sikerült néhány kisebb fejlesztést elvégeznünk, a Pirelli akkor tért vissza a 2012-es gumihoz, ami úgy tűnt, hogy jobban feküdt az autóinknak, ami egy csapásra a mi malmunkra hajtotta a vizet.”

„A gumiváltás sokkal jobban kedvezett nekünk, mint ellenfeleinknek.”

Newey azonban nem ért egyet azokkal, akik szerint a gumiváltás hátrányos helyzetbe hozta azokat, akik egyébként jól mentek a 2013-as abroncsokon.

„Természetesen rengeteg volt a politikai csatározás, több csapat azért lobbizott, hogy maradjanak a 2013-as abroncsok, hiszen ők hihetetlenül ügyesen tervezték autóikat az abroncsok köré” – magyarázta a szakember.

„Az igazság viszont az, hogy mindannyian a sötétben tapogatóztunk, hiszen egyikünk sem tudta, hogy miként fognak teljesíteni és viselkedni az idei gumik. Egyesek szerencsések, mások szerencsétlenek voltak. Mi sajnos az utóbbiak között voltunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS