A Red Bull előre sajnálja Ricciardót a Renault miatt - F1VILÁG.HU

A Red Bull előre sajnálja Ricciardót a Renault miatt

HIRDETÉS
Már előre sajnálja Daniel Ricciardót a Red Bull Forma-1-es csapata azok után, hogy az ausztrál versenyzőnek ismét motorhiba miatt nem tudott befejezni egy versenyt.
Fotó: Red Bull Racing

Már előre sajnálja Daniel Ricciardót a Red Bull Forma-1-es csapata azok után, hogy az ausztrál versenyzőnek ismét motorhiba miatt nem tudott befejezni egy versenyt.

Az ausztrál versenyző ígéretes pozícióból már a 9. körben feladta a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjat, miközben csapattársa, Max Verstappen a mezőny végéről rajtolva a 2. helyen futott be.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint az ausztrál számára különösen frusztrálóak lehetnek a sorozatos motorhibák, hiszen 2019-ben már a Renault csapatának színeiben áll rajthoz az F1-ben.

„Nagyon sajnálom Danielt. Úgy tűnik, ugyanaz volt a probléma az erőforrással, mint ami Bahreinben is hátráltatta – egyszerűen leállt, lehetett is látni a kanyar közepén” – mondta Horner.

„Erős versenye volt, és ő is ott lehetett volna az élen. Nagyon frusztráló ez számára. Frusztrációját pedig a szobájában vezette le azzal, hogy ököllel átütötte a falat, amit meg lehet érteni…”

„Biztos vagyok benne, hogy lesz egy-két szava jövőbeli munkaadójához is – frusztráló, hogy folyamatosan elveszítjük őt a versenyeken. A csapatot nem okolhatja, tudja, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt. Remélhetőleg lesz elég motorkomponensünk, és nem kap büntetést Mexikóban.”

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt mondja, már előre sajnálja Ricciardót a Renault-motorok miatt.

„Sajnálom szegény Ricciardót, még 2 évig együtt kell élnie ezekkel a problémákkal” – idézi Marko szavait a GMM hírügynökség.

„Jövőre a Honda motorjaival szerintem mi a bajnoki címért harcolhatunk, a projekt nagyon ígéretes.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!