A Red Bull erős Mercedesre számít a Francia Nagydíjon - F1VILÁG.HU

A Red Bull erős Mercedesre számít a Francia Nagydíjon

A soron következő Forma-1-es futamon is veszélyt jelenthet az élmezőnyre a Mercedes egyre javuló formája, véli Christian Horner. A Red Bull vezére szerint Hamiltonék értékes pontokat lophatnak el az élcsapatoktól.

A nehéz 2022-es szezonkezdete után folyamatosan javuló formát mutat a Mercedes világbajnok istállója, aminek így különösen az utóbbi néhány Forma-1-es versenye alakult pozitívan. Lewis Hamilton sorozatban harmadik alkalommal állhatott dobogóra a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon, George Russell pedig két alkalommal követte őt szorosan a negyedik helyen. Az Ezüst Nyilak javulását elnézve Christian Horner, a világbajnokságot vezető Red Bull csapatvezetője elárulta, a jövő hétvégi Francia Nagydíjon is számolniuk kell a Mercedesszel.

Arra számítunk, hogy a [Paul] Ricard-on is gyorsak lesznek. Láttunk tőlük villanásokat. Az utóbbi két futam egészen jól alakult a számukra, szóval úgy tűnik, lassan visszatérnek a játékba.”

Az idei szezon első harmada során jelentős hátrányba került a Mercedes istállója. A címvédők alaposan megszenvedtek az új autójukkal, így jelenleg 237 ponttal a harmadik helyet foglalják el a konstruktőri világbajnokságon. A Red Bullhoz képest 122, a Ferrarihoz képest 66 pont a lemaradásuk. Horner azonban arra számít, a szezon hátralévő részében értékes pontokat rabolhatnak el a világbajnoki címért küzdő két élcsapattól.

Szerintem kihívókká válnak. Folyamatos, stabil pontszerzők. Azt nem tudom, pontosan mekkora a lemaradásuk, de néha jó dolog, ha több autó van játékban. Néha pedig rossz. Mindenesetre a szurkolók számára nagyszerű, ha hat autó küzd a futamgyőzelmekért” –fogalmazott a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!