A Red Bull erős Mercedesre számít a Francia Nagydíjon - F1VILÁG.HU

A Red Bull erős Mercedesre számít a Francia Nagydíjon

HIRDETÉS
A soron következő Forma-1-es futamon is veszélyt jelenthet az élmezőnyre a Mercedes egyre javuló formája, véli Christian Horner. A Red Bull vezére szerint Hamiltonék értékes pontokat lophatnak el az élcsapatoktól.
MELBOURNE, AUSTRALIA - APRIL 10: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W13 during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on April 10, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A nehéz 2022-es szezonkezdete után folyamatosan javuló formát mutat a Mercedes világbajnok istállója, aminek így különösen az utóbbi néhány Forma-1-es versenye alakult pozitívan. Lewis Hamilton sorozatban harmadik alkalommal állhatott dobogóra a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon, George Russell pedig két alkalommal követte őt szorosan a negyedik helyen. Az Ezüst Nyilak javulását elnézve Christian Horner, a világbajnokságot vezető Red Bull csapatvezetője elárulta, a jövő hétvégi Francia Nagydíjon is számolniuk kell a Mercedesszel.

Arra számítunk, hogy a [Paul] Ricard-on is gyorsak lesznek. Láttunk tőlük villanásokat. Az utóbbi két futam egészen jól alakult a számukra, szóval úgy tűnik, lassan visszatérnek a játékba.”

Az idei szezon első harmada során jelentős hátrányba került a Mercedes istállója. A címvédők alaposan megszenvedtek az új autójukkal, így jelenleg 237 ponttal a harmadik helyet foglalják el a konstruktőri világbajnokságon. A Red Bullhoz képest 122, a Ferrarihoz képest 66 pont a lemaradásuk. Horner azonban arra számít, a szezon hátralévő részében értékes pontokat rabolhatnak el a világbajnoki címért küzdő két élcsapattól.

Szerintem kihívókká válnak. Folyamatos, stabil pontszerzők. Azt nem tudom, pontosan mekkora a lemaradásuk, de néha jó dolog, ha több autó van játékban. Néha pedig rossz. Mindenesetre a szurkolók számára nagyszerű, ha hat autó küzd a futamgyőzelmekért” –fogalmazott a csapatvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!