A Red Bull és a Honda elkezdett tárgyalni 2019-ről - F1VILÁG.HU

A Red Bull és a Honda elkezdett tárgyalni 2019-ről

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

Az Azeri Nagydíjat megelőzően formális értekezést tartott egy jövőbeli partnerség lehetőségéről a Red Bull Racing és a Honda.

Az energiaital-gyárosok kiscsapata, a Toro Rosso már idén is a japánok erőforrásait használja a Forma-1-ben, és jó esély van rá, hogy 2019-től a Red Bull Racing is lecseréli jelenlegi Renault-motorjait.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a bakui versenyhétvégét megelőzően találkozott is Jamamoto Maszaszival, a Honda motorsport-főnökével. Ez volt az első formális meeting a Honda és a Red Bull között a jövőbeli partnerség kapcsán.

A csapatoknak és a motorgyártóknak egyébként május 15-ig kell jelezniük a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), hogy kikkel akarnak együttműködni a következő idényben, és bár ez a határidő meglehetősen rugalmas, a Red Bull jelenlegi partnere, a Renault már jelezte, szeretnék, ha eddig a határidőig döntés is születne.

A francia gyártó egyébként a júniusi Kanadai Nagydíjra tervez egy jelentősebb fejlesztési csomagot, melynek bevetése egybeeshet a Honda új specifikációjú motorjának első bevetésével. A Red Bull tehát tökéletesen össze tudná hasonlítani a két gyártó teljesítményét és megbízhatóságát.

A Honda egyébként még mindig gőzerővel dolgozik azon, hogy javítson energia-visszanyerő rendszerein és belső égésű motorján, és bár kétségkívül sikerült fejlődést elérni, egyelőre még elmaradnak a többi motorgyártótól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!