A Red Bull felfedte Gasly menesztésének okait - F1VILÁG.HU

A Red Bull felfedte Gasly menesztésének okait

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke felfedte az okokat, hogy mi vezetett odáig, hogy Pierre Gaslyt visszaküldték a Toro Rossóhoz.

A nyári szünet nem kezdődött jól Pierre Gasly számára, miután a francia pilóta megtudta, a szezon második felében már nem ő fog versenyezni a Red Bullnál, hanem a Belga Nagydíjtól helyet cserél Alexander Albonnal, a Toro Rosso eddigi pilótájával. 

Gasly idei teljesítménye elmaradt attól, amit a csapat várt tőle: míg Max Verstappen már két győzelmet is szerzett 2019-ben, és 181 ponttal a bajnokság második helyén áll, Gasly 63 ponttal a tabella 6. helyét foglalja el

 

Christian Horner csapatfőnök a Belga Nagydíjon elmondta, megalapozott döntést hoztak, és Gasly érdekeit is szolgálja az, hogy visszaültették őt a Toro Rossóhoz. A szakember hozzátette, szerették volna a francia pilóta válláról levenni a – média által is okozott – nyomást, és egy új esélyt adni neki arra, hogy összeszedje magát, és a feladatára tudjon koncentrálni. 

„A Magyar Nagydíj után eléggé frusztráló volt a helyzet. Ha megnézzük a ponttáblázatot, akkor látjuk, hogy ott vagyunk a Ferrarival, van egy olyan autónk, amivel felvehetjük velük a versenyt a konstruktőri bajnokságban, viszont nem tudjuk kihasználni ezt” – nyilatkozta Horner a Motorsport.com című lapnak. 

„Úgy éreztük, hogy a nyomás elkerülhetetlenül nő Pierre-en részetekről, a média részéről is, és a Red Bull pedig abban az egyedi helyzetben van, hogy 4 ülés között variálhatja a leosztást.”

„Sajnáljuk Pierre-t, és úgy éreztük, folytatnia kell a fejlődést, és jobb lenne neki egy kevésbé nyomasztó helyzet a Toro Rossónál.”

„Folyamatosan nőtt a nyomás rajta, mert hétről hétre a csapattársához mérték. Sajnos volt néhány verseny, amikor kört is kapott tőle. Ezt csak eddig engedhettük folytatódni.

A Red Bull azt is fontolóra vette, hogy Daniil Kvyatot ülteti Gasly helyére, azonban úgy érezték, hosszú távon jobb döntést hoznak Albonnal. 

„Természetesen Daniilen is gondolkodtunk, nagyon jó munkát végez idén a Toro Rossóval. De úgy éreztük, a Toro Rossónak nagyon fájna, ha kivennénk a legtapasztaltabb versenyzőjüket, mert Daniillel mindig megvolt a közös nevező.”

„Már egy ideje a programban van, a Red Bullnál is versenyzett korábban. Albon miatt pedig lelkesek voltunk, és meg akartuk nézni őt az elmúlt 12 versenyen mutatott teljesítménye alapján.” 

„Sok információnk van ezekről a versenyzőkről, és ezt a hátralévő 9 versenyt arra akarjuk használni, hogy értékeljük őt, hogy aztán megfelelő információk alapján hozhassunk döntést, hogy 2020-ban ki lesz Max csapattársa. Úgy éreztük, ez volt a helyes döntés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!