A Red Bull figyelmeztet: A fejlesztések befagyasztása ellenére sokat erősödhet a Ferrari motorja 2023-ra - F1VILÁG.HU

A Red Bull figyelmeztet: A fejlesztések befagyasztása ellenére sokat erősödhet a Ferrari motorja 2023-ra

HIRDETÉS
A motorfejlesztések ugyan be vannak fagyasztva a Forma-1-ben, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner figyelmeztet, a Ferrari képes lehet arra, hogy a motorerő tekintetében nagyot lépjen előre 2023-ban.
Max Verstappen, Red Bull, Ferraris

A tél folyamán az olasz sajtóban láttak napvilágot azok a hírek, melyek szerint a Ferrari erőforrása idén akár 30 lóerővel is erősebb lehet, mint tavaly, noha Fred Vasseur csapatfőnök ezt néhány hete határozottan cáfolta, és „viccnek” nevezte az erről szóló jelentéseket.

A motorfejlesztések valóban be vannak fagyasztva az F1-ben, a megbízhatóság javítása érdekében azonban lehet dolgozni a motorokon a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) külön engedélyével. Mivel a Ferrarinak tavaly sok gondja volt motorjával, az idei évben előrelépést tehet ezen a téren. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is erről beszélt a minap.

„A motorok homologizálva vannak, szóval elméletileg nem lehetnek olyan komoly nyereségek a lóerőket tekintve” – mondta a szakember az Auto Motor und Sport című szaklapnak nyilatkozva. „Emellett az üzemanyag is homologizálva van, szóval az új üzemanyagokról szóló hírek… Nem engedélyezett a dolog.”

„A Ferrarinak volt néhány megbízhatósági problémája tavaly. Ha ezeket sikerült megoldaniuk, és ezáltal feljebb tudják tekerni a motorjukat, akkor látni fogunk bizonyos fokú fejlődést.”

Horner azt mondja, fel kell készülniük arra, hogy a Ferrari erősebb motorral tud rajthoz állni 2023-ban, hiszen az elmúlt idény során bevallottan nem tudták a maximumot kihozni erőforrásukból a technikai problémák miatt.

„Sok potenciális lóerőről van szó, szóval oda kell figyelnünk erre. Láttuk, hogy tavaly a meghibásodások után lejjebb tekerték a motorerőt. Szóval tudjuk, hogy képesek lesznek arra, hogy feljebb tekerjék a motorjukat.”

„Nekünk is voltak kisebb megbízhatósági gondjaink, de közel sem olyan jelentősek, mint a Ferrarinál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!