Friss hírek

A Red Bull figyelmeztet: A Mercedes gyorsan visszatérhet a győztesek útjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, bár a Mercedes jelenleg valóban küszködik versenyautójával, hiba volna leírni a német istállót, az ugyanis nagyon gyorsan képes lesz összekapni magát.

A Mercedes szemmel láthatóan küszködött az évadnyitó Bahreini Nagydíjon, a csapat ugyanis rengeteget küszködik a delfinezés” jelenségével. Az istállónál gőzerővel dolgoznak a problémák megoldásán, és mivel elmondásuk szerint rengeteg potenciál van az új versenyautóban, optimistán várják a folytatást.

A Mercedes ráadásul Bahreinben pontokat tudott szerezni, míg az előkelő pozíciókból műszaki hibák miatt kieső Red Bull nem. Christian Horner a minap egy interjúban azt mondta, hiba volna leírni a német csapatot. 

Hirdetés
 

„Azt gondolom, ha megnézzük az autójukat a pályán, az nyilvánvalóan látszik, hogy nincs könnyű dolguk vele a versenyzőknek jelenleg. De azt tudjuk, hogy milyen képességekkel rendelkeznek a visszavágáshoz” – mondta a szakember. „Voltak már nehéz előszezonjaik korábban is, és aztán megnyerték az első versenyt.”

„Szóval amíg nem látunk egy mintát három vagy négy verseny alapján, nem fogunk valós képet kapni a formáról, és mivel a mostani szabályok nagyon kiforratlanok még, a fejlesztési ütem gyors lesz és meredek, és egy olyan csapat, mint a Mercedes, nagyon-nagyon gyorsan képes a visszavágásra.”

Bár a Red Bull pont nélkül kezdte az évet, Horner azt mondja, az mindenképpen biztató, hogy ütőképes autóval rendelkeznek.

„A mi oldalunkon pozitívum, hogy egyértelműen versenyképes autónk van. Vasárnap nem volt olyan jó a tempó, de nagyszerű versenyzést láttunk Max és Charles között” – magyarázta Horner.

„Hihetetlenül hosszú szezon vár ránk, 22 verseny van még hátra, szóval felül kell kerekednünk rajta, bármi is volt a probléma, és megerősödve kell visszatérnünk ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!