Friss hírek

A Red Bull figyelmeztet: Ha gyanúsat lát, rászáll a Ferrarira!

SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZT9G2UNH2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Tiltakozni fog a Ferrari ellen a Red Bull Forma-1-es csapata, ha az olasz istálló motorjainak legalitása 2020-ban is megkérdőjelezhető lesz.

Az olasz istálló nagyot lépett előre V6-os erőforrásával az elmúlt évben, a riválisok azonban szentül hitték, a Ferrari trükközik motorjával, emiatt pedig a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordultak.

A Mercedes anyagokat gyűjtött a Ferrari motorjáról, melyet végül a Red Bull nyújtott be a szövetséghez. Habár az FIA mindvégig azt állította, a Scuderia szabályosan jár el, végül több új technikai direktívával kívánt akadályt gördíteni az elé, hogy a csapatok kihasználják a szabályokban rejlő esetleges kiskapukat.

„Azt gondolom, az FIA-nak nincs olyan szakértelme, mint a csapatoknak. Szóval nagyon fontos, hogy tisztán lássunk 2020-ra” – mondta még korábban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Most Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója nyilatkozott az elmúlt idény kapcsán a Motorsport-Magazin.com című lapnak.

„Volt néhány dolog a Ferrari motorjával kapcsolatban, ami jó eséllyel túlmutatott a szürkezónákon, de semmit sem tettek ezzel kapcsolatban” – fogalmazott.

„A teljesítménynövekedés elég zajos volt… Mindig csak bizonyos körökben látszódott. De gyanítom, hogy efféle dolgok idén már nem történnek meg. Ha újra arra gyanakszunk, hogy szabálytalanság van, akkor kétségkívül tiltakozni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!