A Red Bull figyelmeztet: Kezdünk lendületbe jönni! - F1VILÁG.HU

A Red Bull figyelmeztet: Kezdünk lendületbe jönni!

HIRDETÉS

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner figyelmeztette a riválisokat, kezdenek lendületbe jönni, céljuk pedig minden kétséget kizáróan az, hogy 2017-ben megszorongassák az elmúlt években domináló Mercedest.


A Red Bull csapatát irányító Christian Horner figyelmeztette a riválisokat, kezdenek lendületbe jönni, céljuk pedig minden kétséget kizáróan az, hogy 2017-ben megszorongassák az elmúlt években domináló Mercedest.

A Milton Keynes-i istálló tavaly rendkívüli fejlődésen ment keresztül: két futamgyőzelmet szerzett az idény során, a Ferrarit pedig maga mögé tudta utasítani a konstruktőrök versenyében.

A Red Bull célja 2017-ben a további fejlődés: Christian Horner azt mondja, bízik abban, hogy nyomás alá tudják majd helyezni a Mercedeseket.

„Úgy tűnik, lendületbe jövünk. A 2016-os szezonunk ennek felépítéséről szólt, és nagy optimizmus uralkodik csapaton belül arra vonatkozóan, hogy egy kicsit közelebb tudunk kerülni a motort tekintve. Ami pedig a kasztnit illeti: reméljük, hogy egy olyan jó autóval állunk elő, amellyel versenyzőink harcolni tudnak majd a Mercedesek ellen” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

Horner hozzátette, a 2017-es új szabályok komoly lehetőséget kínálnak csapata számára – persze ő sem akarja túlságosan elbízni magát.

„2017-ben tiszta lappal indulunk, de senki sem tudja, hogyan állnak az ellenfelek. Korábban elég hatékonyak voltunk a szabályváltozások idején, de persze semmit sem lehet biztosra venni.”

„Bízunk abban, hogy a motorral is sikerül hasonló fejlődést elérni, és ha ez összejön, akkor úgy gondolom, versenyzőink harcolni tudnak majd a Mercedesekkel.”

„Az új szezonnak is a Mercedes vág neki favoritként, de ha sikerül csökkentenünk a lemaradást, és egy kis nyomás alá tudjuk helyezni őket, az mindenki számára nagyszerű volna.”

A Red Bull csapatfőnöke kifejtette, nagyszerű idők várnak a Forma-1-re – már csak azért is, mert az új versenyautók lenyűgöző látványt nyújtanak majd, és a versenyzők számára is kihívást jelentenek.

Hirdetés

„Az autókat fizikailag sokkal nehezebb lesz vezetni, gyorsabbak is lesznek, és igazán férfias autók lesznek. Agresszívnek tűnnek: szélesebbek és több leszorítóerőt generálnak – kiderül, ki a férfi a mezőnyben!”

„Azt hiszem, az olyan kanyarokban, mint a barcelonai 3-as, ezek az autók lenyűgözőek lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!