A Red Bull figyelmeztet: Óriási kihívás vár az Audira! - F1VILÁG.HU

A Red Bull figyelmeztet: Óriási kihívás vár az Audira!

HIRDETÉS
Nagyon örül az Audi érkezésének a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner, a szakember ugyanakkor hangsúlyozta, a négykarikás márkára óriási kihívások várnak a következő években.
The vehicle shown is a concept vehicle that is not available as a production model.

Az Audi és testvérmárkája, a Porsche érkezéséről már hónapok óta hallani lehetett, azt követően pedig, hogy nemrég bejelentették a 2026-os motorszabályokat, előbbi gyártó hivatalosan meg is erősítette, néhány év múlva csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez.

Az ingolstadti autógyártó egy meglévő F1-es csapat partnereként érkezik majd – feltehetően a Sauber oldalán, ezt azonban egyelőre még nem erősítették meg a felek. Eközben a Red Bull tovább folytatja az egyeztetéseket a Porschéval, így – ha minden jól megy – 2026-tól két új motorgyártóval gazdagodik a száguldó cirkusz.

„Azt gondolom, nagyszerű, hogy vannak új autógyártók, és vannak érdeklődők a Forma-1 iránt, az Audi bejelentése pedig nyilvánvalóan igazán szignifikáns, hiszen egy első osztályú márkáról van szó” – mondta Christian Horner még Belgiumban. „Ez is megmutatja, hol tart ez a sport, illetve a népszerűsége, hiszen a gyártók szeretnének csatlakozni a Forma-1-hez.”

„Természetesen a szabályok kulcsfontosságú szerepet kaptak ebben, illetve az, hogy az újonnan érkezők is versenyképesek tudnak lenni, alapvető fontosságú az új szabályok bevezetésében. Szóval nagyszerű, hogy az Audi megerősítette részvételét. És persze vannak más érdeklődők is a jövőre nézve. Szóval izgalmas időszak ez a Forma-1 számára, és várjuk már, hogy találkozzuk velünk a rajtrácson 2026-ban.”

Horner ugyanakkor figyelmeztet, bár távolinak tűnhet 2026, valójában óriási kihívás vár rájuk, illetve az Audira is.

„Egyáltalán nem szabad alábecsülni a kihívás mértékét, hiszen az óriási, elég, ha megnézzük a mostani szereplőket, akik ellen versenyzünk – a hosszú élettartamot és a folytonosságot.”

„Természetesen egy olyan vállalat, mint az Audi reputációja magáért beszél. De a kihívás mértéke és mérete – ahogy azt mi magunk is látjuk a Red Bullnál – óriási, főleg, ha a nulláról kezdesz. Izgalmas dolog ez, hiszen kihívást jelent, és hinni kell abban, hogy minden lehetséges. A szabályoknak pedig óriási jelentőségük van, no és persze az időzítésnek is.”

„Szerencsére 12 hónappal, 2026-ra lett eltolva az új regulák bevezetése, ha ez nem történik meg, kétlem, hogy akár a Red Bull, akár az Audi részt venne a sportban… de még ez a 2026 is… Szóval necces, de ilyen a Forma-1, ez is a kreativitás és lendület egy része a csapatokon belül. És izgalmas lesz látni még több motorgyártót a rajtrácson 2026-ban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!