A Red Bull főnök rátámadt a médiára - F1VILÁG.HU

A Red Bull főnök rátámadt a médiára

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kiakadt a médiára, amiért egyfolytában a negatív dolgokat helyezi előtérbe, ahelyett, hogy népszerűsítené a Forma-1-et.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kiakadt a médiára, amiért egyfolytában a negatív dolgokat helyezi előtérbe, ahelyett, hogy népszerűsítené a Forma-1-et.

Horner ingerülten reagált azt követően, hogy a Magyar Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján számos kérdést szegeztek a csapatvezetőknek azzal kapcsolatban, hogy mi a véleményük arról, hogy egyre több olyan országba viszik a sportot, ahol nincs béke, és igencsak vitatott a politikai helyzet.

A Forma-1 hamarosan ellátogat Oroszországba, míg kelet-európai szomszédja, Azerbajdzsán éppen tegnap erősítette meg, hogy szerződést kötött a 2016-os idényre.

Oroszország az elmúlt hetekben célkeresztbe került, miután Kelet-Ukrajna felett eddig tisztázatlan körülmények között lelőttek egy utasszállító repülőgépet, míg Azerbajdzsánban az emberi jogok területén van nem kevés kivetnivaló.

„Csak a negatív dolgokra fókuszálunk” – mondta Horner a sajtókonferencián, láthatóan feldúltan.

„Mikor csatlakoztunk a bajnoksághoz, minden hitünket és a bizalmunkat a promóterbe és az FIA-ba helyeztük, és egészen addig ott leszünk a versenyeken, amíg ők azt nem mondják, hogy azt nem javasolják.”

„Ti (média) mindannyian, vagyis legtöbbetek szintén ott lesz. Miért? Mert vagy rajongtok ezért a sportágért, vagy ebből a sportágból keresitek a kenyereteket. Úgy gondolom, hogy rossz dolog belekeverni a sportba a politikát és tőlünk kérni állásfoglalást ilyen ügyekbe.”

„A versenyzőkről, a látványos versenyekről kellene beszélni, arról, hogy a mi versenyzőink milyen remek csatát vívtak a Ferrari versenyzőivel az elmúlt futamon. Arról kellene beszélni, hogy micsoda versenyt futott Lewis Hamilton, aki a mezőnyön áthámozva magát a harmadik helyen végzett a Német Nagydíjon.”

„Eddig csak a negatívumokra fókuszáltunk, és meg kell mondanom, hogy nagyon unalmas itt ülnünk és ilyen kérdésekre reflektálnunk.”

Hirdetés

„Miért nem kérdeznek arról, hogy mi fog történni a vasárnapi versenyen, milyen lesz az időmérő holnap. Ha továbbra is politikai jellegű kérdések fognak érkezni, akkor jobban teszi mindenki, ha inkább Mr. Todtnak vagy Mr. Ecclestone-nak szegezi fel ezeket a kérdéseket, ők az illetékesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!