A Red Bull fontolóra veszi a KERS bevetését

A Red Bull Racing vezetése nem tartja kizártnak, hogy a jövő hétvégi Belga Nagydíjra beszereli autóiba a hibrid rendszert, miután az elmúlt versenyen mindenki számára egyértelművé vált az eszköz jelentősége.

A Red Bull Racing vezetése nem tartja kizártnak, hogy a jövő hétvégi Belga Nagydíjra beszereli autóiba a hibrid rendszert, miután az elmúlt versenyen mindenki számára egyértelművé vált az eszköz jelentősége.

Bár korábban úgy tűnt, hogy már mindenki lemondott a KERS használatáról, hiszen a McLarenen és a Ferrarin kívül már senki nem használja, a Magyar Nagydíj után változott a helyzet, ahol Lewis Hamilton fölényes győzelmet aratott.

A már említett két csapat versenyzői az utóbbi időben hatalmas fölényben voltak a rajtoknál, ugyanis az extra lóerőknek köszönhetően, pozíciókat ugrottak előre, és a verseny közben is ki tudták használni az eszközben rejlő potenciált, az előzések és védekezések alkalmával.

Mivel egyre kiélezettebb az élen a küzdelem, és már csak hét futam van hátra az idei évben, a Red Bull vezetése komolyan fontolgatja, hogy már a következő versenyen beveti saját rendszerét, mellyel előnybe kerülhet a listavezető Brawnnal szemben.

“Továbbra is folyamatosan vizsgáljuk a KERS előnyeit” – mondta a csapat vezetője, Christian Horner az Autosportnak. “A KERS teljesítménye az előző és valószínűleg a mostani versenyen is komoly előnyt jelent, szóval ez egy olyasvalami, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk az idei évben.”

“A rendszer a birtokunkban van, és folyamatosan, versenyről versenyre vizsgáljuk a benne rejlő lehetőségeket. Arról, hogy a következő futamon bevetjük-e, majd csak a hétvége után döntünk, egy mélyreható elemzést követően.”

A Red Bullnak attól nem kell tartania, hogy példáját követve ellenfele, a Brawn is pályára viszi saját hibrid rendszerét, ugyanis Ross Brawn már korábban elmondta, hogy ők nem terveznek, sőt nem is tudnak tervezni a KERS-szel.

“A módosítások miatt, amikre azért volt szükség, hogy beszerelhessük a motort az autóba, sok súlyt behelyeztünk, így nincs kapacitásunk arra, hogy használjuk a KERS-t. Szóval sajnálatos módon ez szóba sem jöhet számunkra az idei évben” – mondta Brawn.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!