Friss hírek

A Red Bull idén a vb-címért harcol, Ricciardo azonban még így sem bánja távozását

Max Verstappen és a Red Bull csapata idén a világbajnoki címért harcolhat a Forma-1-ben, Daniel Ricciardo azonban azt mondja, még emiatt sem bánja azt, hogy néhány éve úgy döntött, távozik az osztrák istállótól.

Az ausztrál versenyző 2018 nyarán döntötte el, elhagyja a Red Bullt, és a Renault-hoz szerződik, ahol végül két szezont töltött el.

A francia csapattól aztán idén a McLarenhez szerződött, ahol ugyan szerzett már egy futamgyőzelmet idén, összességében azonban elmondható, a szezon nem alakul könnyen számára.

Hirdetés
 

Ricciardo most egy interjúban beszélt arról, nem bánja, hogy távozott a Red Bulltól – már csak azért sem, mert egyáltalán nincs meggyőződve arról, hogy ma még ott versenyezne, ha 2019-re nem szerződik át a Renault-hoz.

„Az igazság az, hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy idén ott lennék, ha akkor maradtam volna” – mondta Ricciardo a RacingNews365.com című internetes portálnak.

„Tudom, hogy mindenki azt mondja majd, ’a Red Bull bajnok lehet idén’, de ha nem is mentem volna a Renault-hoz, és még két évet lehúzok a Red Bullnál, akkor sem vagyok biztos abban, hogy 2021-ben is ott lennék. Szóval nem gondolom azt, hogy a Renault-hoz való távozásom túlságosan befolyásolta a jövőmet a Red Bullnál.”

Ricciardo kifejtette, bizonyos szempontból úgy érzi, megrekedt a Red Bullnál.

„Nem tudom, hogy tudtam-e volna fejlődni a Red Bullnál. Már 2018-ban is volt olyan pillanat, amikor azt gondoltam, hogy túl önelégült vagyok? Ez vagyok én, ilyen vagyok? Úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy versenyzőkánt fejlődtem volna, ha abban a környezetben maradok” – magyarázta, majd hozzátette azt is, más tényezők is befolyásolták őt döntésében, például versenymérnöke, Simon Rennie távozása.

Ricciardo elárulta, szurkol azért, hogy a Red Bull megnyerje az idei világbajnokságot.

„Sokkal több embert ismerek a Red Bullnál, mint a Mercedesnél, szóval természetesen idén nekik szurkolok. 2018-ban a távozás mellett döntöttem, de Monza után kaptam egy üzenetet Helmuttól, üzent nekem Dietrich is, szóval a tisztelet továbbra is megvan köztünk.”

„Nem számít, hol fejezem be a pályafutásomat, a legtöbbet mindig a Red Bullnak köszönhetem, ez tény, szóval nagy öröm lenne számomra, ha újra boldognak láthatnám őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!